Ja es coneix el primer premi de les Fogueres Especials 2024

El guardó al millor monument de les festes majors d'Alacant té nou amo amb un podi de sorpresa i una victòria molt "geomètrica"

Guardar

Foguera guanyadora de la categoria Especial de les Fogueres d'Alacant 2024
Foguera guanyadora de la categoria Especial de les Fogueres d'Alacant 2024

Crits, plors i alegria, molta alegria. Així han rebut els integrants de la comissió Florida-Portazgo la notícia que eren els nous reis de les Fogueres 2024. El monument dissenyat per Carlos Corredera, i transformat en realitat sota la tutela i les mans de l'artista Pere Baenas, ha aconseguit el primer premi de les Fogueres Especials amb la seua atrevida proposada 'Geometria vital'.

De fet, la complexa composició de l'estructura fa honor al seu nom, perquè tan sols un punt de suport fix alça al cel una espectacular rematada centrada en l'univers de les matemàtiques i l'àlgebra. D'esta manera, Florida-Portazgo recupera el tron que ja va aconseguir en 2022 i s'alça amb la seua quinta victòria en la màxima categoria després de les reeixides fa dos anys, així com els tres triomfs consecutius en 2008, 2009 i 2010.

El jurat li ha atorgat un total de 66 punts, mentisques que Sèneca-Autobusos, que presentava un interessant relat crític amb 'Contarem mentides', de José Gallego i Toni Pérez —de fet, s'ha emportat el premi a la crítica— repetix amb la segona posició collida també l'any passat (61 punts). La Foguera Polígon de Sant Blai (56 punts) completa la tercera plaça del podi de manera sorprenent amb 'Arrels' de Fran Santonja, dedicada a l'essència alacantina i les seues figures més il·lustres com Eusebio Sempere, Gastón Castelló o Emília Varela.

Vista posterior Florida Portazgo
Vista posterior Florida Portazgo
Escena crítica amb l'abús de consum de carn
Escena crítica amb l'abús de consum de carn

Fins a 10 comissions optaven a convertir-se en la millor foguera adulta d'enguany, amb una relació de llocs que se succeïx amb la 4a plaça de Baver Els Antigons, guanyadors de la Foguera Infantil; 5a posició per a la Ceràmica; un agredolç 6é lloc per a Diputació-Renfe després de la victòria de 2023; 7é per a Port d'Alacant; 8é lloc reeixit per Sagrada Família; i tanquen les Especials tant Carolines Altes (9a) com Florida-Plaça La Vinya (10a).

Per part seua, la resta de categories de les Fogueres 2024 d'Alacant han quedat distribuïts de la manera següent: 1a, Calvo Sotelo; 2a, Plaça Santa Maria; 3a, Doctor Bergez-Carolines; 4a, Avinguda Costa Blanca-Entreplayas; 5a, Sant Blai de Dalt; 6a A, Barri José Antonio; 6a B, Campoamor. Al seu torn, la barraca Els Chuanos ha sumat al seu palmarés el primer premi de la categoria Especial, seguida del Cabasset, La Millor de Totes, Penya Els Goril·les i Trons i Bacores.

Arxivat a:

Destacats