La Ruta de pesebres d'Alacant: un dels millors plans per a aquest Nadal 2023

L’espectacular Pessebre Gegant de la plaça de l’Ajuntament és una de les parades més destacades dins d’aquest recorregut

Guardar

belén alicante
belén alicante
El Nadal ha arribat ja oficialment a la ciutat d'Alacant. Amb els carrers ja il·luminats amb llums i motius nadalencs des del passat 17 de novembre, quan es va celebrar la tradicional encesa, l'ambient festiu i nadalenc ja inunda les principals vies comercials de la capital alacantina.Encara així, la il·luminació als carrers no és l'únic reclam que convida tant a visitants com a residents a passejar per la ciutat, sinó que els cinc pesebres municipals són el cimbell perfecte per a descobrir com l'art i la religió es combinen per a crear espectaculars escenes del Naixement que es poden descobrir completant la Ruta Municipal de Pesebres.Precisament, la inauguració del Naixement situat en el vestíbul de l'Ajuntament que es va realitzar dimarts passat va ser l'obertura d'aquesta ruta 2023. Al de la Casa Consistorial li seguiran en els pròxims dies la inauguració dels localitzats en la plaça de la Montañeta (1 de desembre), palau del Portalet (2 de desembre) i el Pesebre Gegant de la plaça de l'Ajuntament (5 de desembre). Repassem els cinc pesebres que formen part d'aquest recorregut nadalenc.

Ruta Municipal de Pesebres a Alacant

Pesebre de l'Ajuntament d'Alacant

El primer a obrir les seues portes i que ja es pot visitar és el pesebre situat a l'Ajuntament d'Alacant. Aquesta composició escultòrica se situa en el vestíbul del consistori i recrea l'illa de Tabarca en una original obra de l'Associació de Belenistas d'Alacant.‘Naixement a l'altre costat de la mar’ és el seu lema i està emmarcat en l'estil popular alacantí. Ho componen més de trenta figures. En eixe sentit, aquest Naixement epresenta un pesebre localitzat a l'illa de Tabarca. El Naixement se situa en un dels quiosquets situats a la platja. Són un grup de pescadors, que estan pescant, els qui reben l'anunci de l'Àngel del Naixement de Jesús.De fet, pels carrers de l'illa es pot apreciar el trànsit de la Caravana dels Reis Mags d'Orient. L'illa queda perfectament identificada per, entre altres punts significatius, l'Arc de San Miguel. Els seus autors són Vicente Ramírez, Alejandro Cánovas, Antonio Alonso, Balta González, José Luis Mesa i Julio Lillo. De la il·luminació s'ha ocupat José Luis Hernández.[caption id="" align="alignnone" width="1680"] Pesebre de l'Ajuntament d'Alacant 2023[/caption]Aquest pesebre es pot visitar fins al pròxim 5 de gener en el següent horari: de dilluns a diumenge (9.30 a 12.30 hores), a les vesprades de dimarts a divendres (de 16.30 hores a 19.30 hores) menys els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener quan romandrà tancat a la vesprada. A més, aquest tampoc es podrà visitar els dies 25 de desembre i l'1 de gener.

Pesebre en la plaça de la Montañeta

Aquesta escena podrà ser visitada des d'aquest divendres, 1 de desembre, a partir de les 19 hores. Ho ha muntat també l'Associació de Belenistes, que presideix Alejandro Cánovas, i en ell es podran apreciar quatre Naixements clarament diferenciats i al·lusius a altres tantes escenes bíbliques.

Naixement del Palau del Portalet

Aquest pesebre se situa en el palau del Portalet (al carrer Llauradors número 15) i la seua obertura oficial serà el dissabte 2 de desembre. Aquesta obra ha sigut muntada per la Junta Major de Setmana Santa en col·laboració amb les germanors i confraries d'Alacant i compta amb imatges de Juanjo Sevilla.

Belén gegant

Sens dubte, un dels pesebres més especials i destacats cada Nadal és el que s'instal·la en la plaça de l'Ajuntament i que es figura des de 2019 en el Llibre Guiness dels Rècords. Precisament, és la seua altura la característica que crida més l'atenció als qui ho visiten perquè les seues figures tenen una altura de fins a 17 metres.En concret, el Xiquet mesura 3,25 metres, la Verge arriba fins als 10 i Sant Josep té una altura de 17 metres, la figura més alta. També és de rècord l'altura dels tres Reis Mags: Melchor té 11 metres d'alt; Gaspar 15,6 i Baltasar supera els 16 metres.Ara, s'està ultimant les tasques de muntatge d'aquest Naixement i s'espera que puga ser inaugurat el pròxim 5 de desembre a les 20 hores amb un gran espectacle de llum i so.
Destacats