Concerts i monòlegs gratuïts envaïxen el Castell de Santa Bàrbara este estiu

La programació de la fortalesa per als mesos estivals es completa amb visites teatralizadas, experiències gastronòmiques i activitats i jocs infantils

Guardar

Mercat pirata al Castell de Santa Bàrbara
Mercat pirata al Castell de Santa Bàrbara

El Castell de Santa Bàrbara és una visita obligada en la ciutat d'Alacant. Ho és per als milers de turistes que ja inunden els carrers de la capital alacantina en l'inici de la temporada alta, però també ho és per als propis alacantins i alacantines. A més del seu important valor patrimonial i històric en un entorn protegit i les seues vistes privilegiades de la ciutat, la fortalesa també inclou en la seua oferta una atractiva programació d'activitats per a tots els públics que permeten gaudir d'una experiència completa.

Al llarg de tot l'any 2023, el castell va rebre un total de 800.000 persones per a convertir-lo en el monument més visitat de tota la Comunitat Valenciana. Una xifra rècord que des del Patronat de Turisme Alacant City & Beach confien a superar després d'un primer trimestre de 2024 que ja s'ha situat per damunt dels 200.000 visitants. Des del passat 17 de juny, i fins al pròxim 4 de setembre, el Castell de Santa Bàrbara roman obert entre les 10.00 i les 23.00 de la nit per a un total d'onze hores ininterrompudes en el seu horari d'estiu.

La dinamització de la fortalesa és una de les claus de la revitalització de la gran joia alacantina. I en este sentit, el programa d'estiu presentat per Esatur suposa un nou al·licient amb un cicle de monòlegs gratuïts, música en directe i un mercat tematizado de pirates. Així, la proposada ‘Riures al Castell’ inclou les actuacions de diversos dels millors humoristes del panorama nacional com Diego “El Notari”, Ismael Galán, Rubén “El Vinagre” o Maxi Rangel. Esta activitat gratuïta es desenvoluparà tots els dissabtes de juliol i agost a les 20.30 hores al Pati d'Armes.

Així mateix, de manera paral·lela, els dissabtes els més xicotets també podran gaudir de “El jardí del Polvorí”, amb diferents jocs tradicionals i manualitats a partir de les 20 hores. Però no es tracta de l'única activitat per als xiquets i xiquetes este estiu, perquè la programació inclou contacontes i marionetes tant el dissabte 27 de juliol, a càrrec de Pez al Revés, com el diumenge 11 d'agost, en este cas per la companyia Pample Theatre. A més, el diumenge 18 d'agost arriba una de les activitats infantils més dinàmiques a través del joc ‘La cerca del tresor’.

Mercat Pirata i concerts del Baluard

Després de l'èxit del Mercat Medieval durant el mes de juny, amb més de 25.000 participants, el castell de Santa Bàrbara recupera este estiu un nou cap de setmana temàtic ambientat en el món dels pirates. Este mercat convertirà la fortalesa en un recinte corsari amb una decoració especial i llocs de venda, així com recreacions teatralitzades i espectacles entre el 23 i el 25 d'agost. Per part seua, la música en directe tornarà a ser protagonista amb els concerts del Baluard de l'11 al 18 d'agost.

Personatge misteriós en les visites nocturnes al castell de Santa Barbara
Personatge misteriós en les visites nocturnes al castell de Santa Barbara

Esta programació especial se suma a les activitats que al llarg de tot l'any ja oferix el castell. Així, durant els mesos d'estiu també es podrà gaudir de les visites guiades diàries i les teatralitzades els dimecres, dijous i divendres a les 21 hores. A estes originals visites per a descobrir els misteris de la fortalesa s'afigen nous personatges, guions i un major nombre d'actors.

A més, continuen les degustacions gastronòmiques de quilòmetre zero. En esta activitat, els visitants podran triar entre una degustació de quatre cerveses artesanals i acompanyades de snakcs; tres vins rosats mediterranis amb olis, pa, formatge i raïm; així com tres vins amb denominació d'origen Alacant amb olis i una selecció d'embotits alacantins.

D'altra banda, una de les novetats d'esta temporada és la reobertura del MUSA, que alberga l'exposició “Alacant traspassada de Mediterrani”, que es complementa amb la mostra “Guardians de Pedra” sobre els castells de la província, organitzada en col·laboració amb el MARQ.

Destacats