Els nous assortidors gratuïts d'aigua refrigerada a Alacant

La primera fase del projecte contempla la col·locació de sis dispositius i es preveu la instal·lació d'una vintena per tots els barris durant este 2024

Guardar

Una persona emplena una botella d'aigua en una font
Una persona emplena una botella d'aigua en una font

Combatre la calor a Alacant serà ara un poc més fàcil. La presència d'àmplies zones d'ombra continua sent un dels comptes pendents, però des d'esta setmana la ciutat compta amb diversos punts amb aigua refrigerada gratuïta per a calmar la set i poder refrescar-nos davant les altes temperatures en les hores centrals del dia. Es tracta d'una xarxa d'assortidors impulsada per l'Ajuntament i Aigües d'Alacant que pretén arribar a diferents barris de la capital alacantina al llarg d'este 2024.

De moment, dins del projecte pilot s'han instal·lat els sis primers dispositius en diferents espais públics de gran concurrència. En concret, estos assortidors de la fase inicial estan localitzats en l'accés a l'ascensor del Castell de Santa Bàrbara, en la zona de la Creu Roja del Passeig del Postiguet, en la Plaça Santíssima Faç, en l'avinguda de Niça (Platja de Sant Joan), en la zona esportiva del Mont Tossal i al costat de la façana principal del Mercat Central en l'avinguda Alfonso el Sabio.

Tal com ha explicat l'alcalde, Luis Barcala, la instal·lació d'estos assortidors d'ús completament gratuïts formen part de l'acord aconseguit entre l'equip de govern i Vox per a l'aprovació dels Pressupostos 2024. Així mateix, el primer edil assenyala que Aigües d'Alacant té previst ampliar la iniciativa fins a arribar a una xifra 20 dispositius d'aigua refrigerada de la xarxa d'aigua potable en tres fases. “El nostre objectiu és que este projecte s'expandisca a tota la ciutat en els pròxims anys”, destaca.

Assortidor d'aigua fresca a Alacant
Assortidor d'aigua fresca a Alacant

Així, la segona fase contempla la instal·lació d'estos assortidors d'aigua fresca en la plaça Navarro Rodrigo de Benalúa, la plaça d'Espanya, l'accés a l'Hospital General d'Alacant, la plaça Sèneca, la plaça de la Constitució en Villafranqueza i entorn del monestir de la Santa Faç. En la tercera fase, els dispositius també arribaran a l'illa de Tabarca, Urbanova, passeig Joan Fuster en Gran Via Sud, plaça d'Alger en Verge del Remei, plaça de Castelló 'Palmeretes' a Carolines Baixes i la plaça d'Orà en la zona nord.

Destacats