Plans imprescindibles d'este divendres 21 de juny en Fogueres: doble homenatge, premis i Ofrena

Els dies grans de les festes continuen amb el veredicte de la millor Foguera Adulta i l'inici de la desfilada floral més antiga d'Espanya, entre altres actes i esdeveniments

Guardar

Una desfilada en Fogueres
Una desfilada en Fogueres

Després de la primera nit de música i festa en els racós i barraques, les Fogueres continuen el seu programa d'activitats este divendres 21 de juny. Alacant ha clarejat amb la tradicional despertà a ritme del millor ambient foguerer i la pólvora de les traques després de completar la Plantà de tots els monuments adults, que ja llueixen els seus dissenys, missatges i composicions.

De fet, igual que amb les fogueres infantils en el dia d'ahir, en les quals es va alçar amb la victòria Especial la proposta artística de Baver-Els Antigons, el jurat començarà la ruta a través dels 89 monuments a partir de les 9h. També per a triar a les millors portaladas de les barraques, els ninots al carrer i carrers engalanats. La fallada del jurat amb els premis de cada categoria es donarà a conéixer a les 17h. L'art ja s'ha ensenyorit al complet de la capital alacantina i es podrà gaudir fins a la Nit de la Cremà del dia 24.

L'agenda d'este divendres 21 continua amb un doble acte en el qual els integrants de les festes majors d'Alacant retran homenatge a dues figures de calibre en la història de la ciutat. D'una banda, a la 12 hores el conjunt de foguerers i barraquers s'acostaran a la Plaça Gabriel Miró i recordaran la figura de l'escriptor alacantí. Una hora després, a les 13 hores, la comitiva es traslladarà fins al carrer José María Py per al tradicional homenatge al fundador de les Fogueres d'Alacant.

Al migdia la Plaça dels Estels acull a 3ª mascletá dins del concurs oficial en esta icònica escultura de la capital alacantina. En esta ocasió, el torn perquè la melodia de trons, xiulades i baluern dels petards faça les delícies del públic serà per a la pirotècnia Turís de València.

Una vegada la pólvora s'alce al cel d'Alacant, i després de l'emoció de saber quin serà la millor Foguera d'enguany, el centre de la ciutat es convertirà en l'escenari de l'Ofrena de Flors més antiga d'Espanya. La desfilada arranca a les 18:30 a través del recorregut oficial per Alfonso el Sabio, Rambla de Méndez Núñez, carrer San José, Concatedral, Sant Nicolau i Rafael Altamira fins a la plaça de l'Ajuntament.

Es tracta de la primera jornada d'este emotiu acte, un dels més multitudinaris d'estes festes, en el qual milers de persones de les diferents fogueres i barraques discorreran un a un per a cobrir el mantell de la Verge dels Remeis, la patrona d'Alacant. La passió i la tradició d'esta desfilada donarà pas a la música en cada racó de la ciutat.

Autobús de les Fogueres

Este divendres 21 de juny també es caracteritza per ser el dia inaugural de la línia d'autobús gratuïta que recorrerà totes les fogueres Especials. Este servei realitza un recorregut circular per la capital alacantina per a connectar els diferents monuments de la màxima categoria. La capçalera s'ha situat en Maisonnave número 2, enfront d'El Corte Inglés de Federico Soto, i estarà disponible de 8h a 22:30 hores amb una freqüència de 15 minuts fins al dilluns 24.

Estes són les parades que realitza este autobús gratuït al llarg del seu trajecte i les fogueres properes: Maisonnave, 6 (Sèneca Autobusos i Diputació-Renfe), Oscar Esplá, avinguda d'Elx (Baver Antigons), Mèxic, Orión-La Vuña (Florida Plaza de la Vinya i Florida Portazgo), Dr. Jiménez Díaz (Polígon de Sant Blas), Rodolfo Llopis, Colombia-Pintor Baeza (La Ceràmica), Maestro Alonso (Carolinas Altes), Xixona, Pare Esplá (Sagrada Família), avinguda de Denia, Jovellanos-Ascensor Santa Bàrbara, Juan Bautista Lafora, Puerta del Mar (Port d'Alacant i Foguera Oficial de l'Ajuntament) i Mártires de la Libertat abans de tornar a la capçalera.

Destacats