Reobri al trànsit l'avinguda Doctor Gadea en tots dos sentits

Està previst que les obres de transformació del de l'eix Canalejas-Jorge Juan es complete per a Nadal, però els vehicles ja poden circular per aquesta artèria

Guardar

Doctor Gadea reapertura (1)
Doctor Gadea reapertura (1)
Les obres que han paralitzat el centre d'Alacant des del mes de juny passat estan a punt de finalitzar. I mostra d'això és la gradual reobertura al trànsit dels principals carrers afectats. El mes de novembre passat va ser Federico Soto, en direcció Plaza dels Estels, i ara li arriba el torn a l'avinguda del Doctor Gadea. Aquest mateix matí s'han pogut veure les primeres imatges de vehicles particulars i comercials circulant per aquesta artèria en tots dos sentits. Aquest avanç s'ha produït després que hagen acabat els treballs d'asfaltat i senyalística, així com la col·locació dels fanals de la calçada.Les labors de transformació urbana en l'eix Canalejas-Jorge Juan continuen encara que "entren en la seua fase final", apunten des de l'Ajuntament. Les obres han prioritzat al vianant amb l'eixample de les voreres i el calmat del trànsit, passant de dos carrils d'un per sentit de circulació. De la mateixa manera, s'han eliminat barreres per a facilitar l'accessibilitat al mateix temps que "modernitzem i millorem la imatge urbana d'Alacant", ha argumentat l'alcalde Luis Barcala. No obstant això, també han generat un cert debat entre la ciutadania per l'eliminació de l'arbreda en diversos punts.doctor gadea alicanteLa reobertura al trànsit de l'avinguda del Doctor Gadea coincideix amb l'inici d'un cap de setmana de gran activitat comercial i social per les dates prenadalenques. Així i tot, encara queden dos trams pels quals no és possible circular en la totalitat de l'eix. D'una banda, el tram de baixada de Federico Soto i, per un altre, el de pujada de General Marvá des de l'altura del carrer Poeta Quintana. L'Ajuntament estima que de cara a final de mes, pròxim a les dates de Nadal, puga completar-se la reobertura al trànsit. Això sí, el consistori alacantí matisa que eixa previsió "sempre està condicionada a qualsevol incidència que puga sorgir durant el desenvolupament de les obres".

Zona de Baixes Emissions

L'actuació en l'avinguda del Doctor Gadea forma part de les obres de transformació de la ciutat vinculades a la Zona de Baixes Emissions que, en el cas de l'eix Canalejas-Jorge Juan, suposen una inversió de 6,6 milions d'euros.Les millores en aquesta avinguda inclouen l'eixamplament i la nova pavimentació de les voreres, la millora de l'accessibilitat, l'eliminació de barreres i la instal·lació d'un carril bici en tots dos sentits. A més, s'han renovat les lluminàries i s'han instal·lat noves jardineres, així com mobiliari urbà (bancs i papereres). Així mateix, aquestes obres han portat aparellada la renovació total de la xarxa d'aigua potable per part d'Aigües d'Alacant.
Destacats