El Tómbola Arena portarà el nom de Paco Pastor

El futur centre esportiu retrà homenatge al fundador del Lucentum, club referencia del bàsquet a Alacant i la província

Guardar

Acte commemoratiu 30 aniversari Lucentum
Acte commemoratiu 30 aniversari Lucentum

Este 2024 una de les entitats històriques de la ciutat d'Alacant està d'aniversari. La Fundació Bàsquet Lucentum Alacant, antic Club Bàsquet Lucentum, complix trenta anys des que Paco Pastor crearà l'equip en 1994. És per això que el futur pavelló Tómbola Arena, que es troba en les fases prèvies a l'inici de les obres, retrà homenatge a la figura del dirigent alacantí. Així ho va anunciar l'alcalde Luis Barcala durant l'acte commemoratiu del 30 aniversari de la fundació lucentina.

L'alcalde, en la seua intervenció, va fer una crida a possibles patrocinadors "perquè impulsen la trajectòria d'un club que s'ha convertit en referència a Alacant i la seua província". En este sentit, Barcala ha valorat la tasca que es va desenvolupant en el Bàsquet Lucentum en els últims deu anys, "un club assentat en els seus plantejaments esportius, amb una economia sanejada, preocupat i ocupat per una pedrera, amb més de 500 xiquets i xiquetes, i involucrat en la faceta social".

Al seu torn, el regidor d'Esports, Toni Gallego, i l'actual president de la Fundació Lucentum, Dani Adriasola, també van fer públic la decisió i l'acord que Paco Pastor tinga la consideració de President d'Honor Perpetu de l'entitat.

"D'ahir a hui, sempre Lucentum" és el lema triat per a commemorar el 30 aniversari de l'entitat. En el transcurs de l'acte, presentat per Tomás Moya, han pres la paraula exjugadors com Jorge García, Rafa Martínez, José María Ibarra, De Miguel, Llompart, Rejón, Guillem Arcos o Rafa Huertas, entre altres. Així mateix, es va poder escoltar a través d'un vídeo a l'exentrenador argentí Julio Lamas i tant Roberto Barón com la penya Kali Nord van rebre plaques de reconeixement. També ho van fer els cinc presidents de la història del club, Paco Pastor —a títol pòstum— Luis Castillo, Miguel Cano, Toni Gallego i Dani Adriasola.

Així serà el futur pavelló

El Tómbola Arena inclourà un pavelló multidisciplinari amb tres pistes cobertes i capacitat per a 350 espectadors. Les instal·lacions es construiran sobre una parcel·la de 18.422 m² situada al carrer de Penàguila, en el barri de Tómbola. Es preveu que les obres comencen abans de final d'any després que la Junta de Govern aprovara este dimarts la licitació del contracte per a la direcció dels treballs per 185.000 euros, així com el pla de seguretat i salut del futur pavelló.

Este projecte es durà a terme en l'espai que ara ocupa la pista poliesportiva i les de pàdel. De la mateixa manera, la instal·lació esportiva també disposarà de tres pistes cobertes per a bàsquet, handbol, futbol sala, voleibol i bàdminton, així com de sala fitnes, cafeteria, vestuaris i graderies.

Arxivat a:

Destacats