Alcoi avança en la implantació de la Zona de Baixes Emissions: aquests són els vehicles que no podran accedir

La ciutat ha rebut 24,8 milions d’euros per a dur a terme projectes de mobilitat urbana sostenible com a nous aparcaments, carrils bici o conversió en zona de vianants de carrers

Alcoi avança en la implantació de la Zona de Baixes Emissions: aquests són els vehicles que no podran accedir
01/08/2023 -

Els fons europeus afermen el compromís de l’Ajuntament d’Alcoi per a implantar a la ciutat la denominada com a Zona de Baixes Emissions (ZBE). Així, la ciutat ha aconseguit prop de 25 milions d’euros procedents dels fons europeus del pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea-NextGenerationUE que li ha atorgat el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Es tracta d’una àrea en el qual l’accés dels vehicles és restringit i no tots els cotxes poden entrar. En concret, a Alcoi es destinarà quasi 5 milions d’euros per a posar en marxa aquesta ZBE a la qual només podran accedir vehicles que tinguen aquestes etiquetes ambientals: etiqueta Zero Emissions, Eco, C Verda o B Groga; i aquells que no tinguen etiqueta tindran prohibida l’entrada.

Si bé encara no es coneix quina part de la ciutat es convertirà en Zona de Baixes Emissions, es preveu que el centre històric es convertisca en zona de vianants i només puguen accedir a aquesta àrea —a més dels vehicles amb les etiquetes anteriorment esmentades— els residents, garatges, càrrega i descàrrega o repartiment. L’objectiu, segons destaca el primer edil Toni Francés, és seguir “les directrius europees per a crear ciutats més amables, més integradores i millor preparades”.

Altres projectes de mobilitat urbana

L’última concessió de 2 milions d’euros suma un total de 25 milions per a dur a terme diferents actuacions en matèria de mobilitat urbana més sostenible. D’aquesta manera, els projectes que es duran a terme gràcies a aquestes ajudes són la reurbanització de l’accés Oest, és a dir, la connexió entre el Barri de Batoy i Santa Rosa, millorant tot el carrer i incloent la implantació de carril bici que connectarà amb l’existent en l’eix ciclopeatonal.

La zona del riu també serà un punt important dins d’aquestes ajudes amb dos projectes. Un de millora de l’accessibilitat del passeig Passeig Juana Moreno i entorn, permetent una actuació per a revitalitzar aquesta zona que es complementarà amb la instal·lació d’un ascensor que unirà el passeig de Cervantes amb el llit del riu, facilitant d’aquesta manera l’accés a la zona.

El quart projecte consisteix en la implementació d’una xarxa d’aparcaments vigilats per a bicicletes. A més, les obres de creació del nou aparcament de La Riba finalitzaran en un mes i est es convertirà en una zona d’estacionament per als veïns i també un aparcament dissuasiu per a evitar l’entrada de cotxes en el centre històric.

Finalment el cinqué projecte que es realitzarà és el de la millora de l’accessibilitat en l’àmbit de la conversió en zona de vianants del centre urbà d’Alcoi, en concret als carrers Joan Cantó, Diego Fernando Montañés i Bartolomé J. Gallard.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sixteen − four =