Entre fils, pells i formes. Seixanta xiquets i xiquetes d'Elda d'entre els 7 i 12 anys s'han convertit des de dimarts passat i fins demà divendres en xicotets artesans del calçat. Ho han fet en el marc de la quarta edició de PascuCalza, una escola gratuïta de Setmana Santa on la creativitat infantil es mescla amb la tradició sabatera de la ciutat.
Esta iniciativa, a més de tindre un enfocament pedagògic, facilita la conciliació familiar i laboral durant les vacacions de Setmana Santa, transformant-les en una experiència educativa, divertida i molt eldense. L'activitat està organitzada per l'Ajuntament d'Elda, a través de l'Institut de Desenrotllament Local (IDELSA), i compta amb la col·laboració de l'IES La Torreta i el Museu del Calçat.
Així, al llarg de quatre matins, de 9:00h a 13.00 hores, els menors participen en tallers i dinàmiques en la sala d'actes del museu, on descobrixen de manera amena com es dissenya i fabrica una sabata, des dels materials fins al producte final.
Lorena Pedrero, regidora de Foment Econòmic, Indústria i Ocupació, i Andrea Paños, directora del Museu del Calçat, han visitat hui als participants. “Amb estes activitats, els xiquets i xiquetes de la nostra ciutat poden conéixer, d'una manera divertida i pedagògica, com es dissenya i es fabrica una sabata”, ha destacat l'edil.
'Passos pel món': el calçat com a pont cultural
Sota el lema Passos pel món, el programa d'enguany ha posat el focus en el calçat tradicional de diferents països, combinant història, creativitat i cultura. Els xiquets i xiquetes han pogut treballar amb materials similars als que s'utilitzaven en èpoques passades, com a pells, formes o talons, elaborant les seues pròpies creacions i entenent l'evolució d'este sector clau en la identitat d'Elda.
En esta edició, com ja és tradició, han participat estudiants del grau de Calçat de l'IES La Torreta, que han col·laborat com a monitors i referents per als més xicotets, generant a més un vincle intergeneracional dins del món sabater.