Elx

Bicielx desembarca en les pedanies d'Elx amb quatre estacions en Torrellano

El servei s'ampliarà en els pròxims mesos a l'Altet, Arenals del Sol i el Parc Empresarial per a sumar un total de 115 estacions en tot el terme municipal

Guardar

Estació de BiciElx a Torrellano
Estació de BiciElx a Torrellano

El servici de BiciElx inicia el desembarcament gradual en les pedanies amb la incorporació de quatre noves estacions en Torrellano. En un context en el qual la mobilitat sostenible ha de guanyar cada vegada més pes en els desplaçaments a les ciutat, la connexions amb bicicleta del nucli urbà d'Elx amb les seues pedanies era una de les necessitats que calia l'Ajuntament havia d'atallar.

Aixi, estes noves estacions se sumen a les 56 que ja estan instal·lades. En concret, els usuaris podran utilitzar BiciElx en en els voltants de l'IES Torrellano; en la porta d'accés al Poliesportiu de Torrellano; en el carrer Puríssim 52; i en el carrer de la Figuera 2.

Tal com ha anunciat el consistori en un comunicat, el servei Bicielx compta amb 1.953 usuaris actius, dels quals un 59 % són homes i un 41 % dones. En la seua majoria els usuaris tenen entre 25 i 54 anys, un 45 % són treballadors per compte d'altri, un 28 % estudiants i un 12 % autònoms.

A més, està previst que Bicielx s'amplie en els pròxims mesos a l'Altet, Arenals del Sol i Elx Parc Empresarial per a generar una xarxa d'intercanvi de bicicletes amb fins a 115 estacions per a desplaçar-se de forma sotenible a Elx sense fer ús del vehicle privat. D'altra banda, abans que finalitze l'any entraran en funcionament altres 55 noves estacions de BiciElx que s'estan implantant en la zona centre del municipi i en els barris de Carrús, Altabix i El Pla gràcies al finançament dels fons europeus Next Generation.

Consulta les noves estacions de BiciElx projectades

Les 55 estacions previstes se situaran en: Avinguda de Novelda 184, calle Inca amb Brea, CEIP Eugeni d'Ors, Jardí 25 d'abril, CEIP El Toscar, Jardí Escriptor Juan Fuster, Victoria Kent amb Francisco Tomás, Arturo Salvetti Pardo, Olegario Domarco Seller 38, Llibertat amb Diagonal, IES Carrús, Plaza de Madrid, Plaza de l'Aparadora, IES Nit de l'Albà, L'Aljub, Blas Valero 70, Plaza Bisbe Siuri, Jorge Juan 24.

A més, el projecte també contempla la incorporació d'estacions en els carrers Regna Victoria 30, Espronceda 11, Centre de Salut Doctor Sapena, Antonio Machado 73, Conrado del Camp 35, Fernanda Santa María 64, Alcorta 17, El Corte Inglés, CEIP Sanchis Guarner, Pistes del Pla, CEIP Dama d'Elx, Centre de Salut El Pla, Centre Social El Pla, Pàrquing Candalix, Parc Rei Jaume I, Corredora 53, carrer Ángel 22, Puente de Santa Teresa, Hort del Capellà, IES Sixto Marque, IES L'Asunción, Centre de Salut Raval.

Finalment, BiciElx també arribarà a la UMH en els voltants dels edificis La Gàl·lia, Altabix, Altet i Arenals, así com en otos punts de la ciutat com CEIP Clara Campoamor, Poliesportiu Altabix 2, Josefina Manresa, Antonio García Campos, Parc Hort del Torreret, Bisbe Winibal 23, Avinguda d'Alacant 23, CEIP Sant Fernando, Alcalde Juan Hernández, Jardí Biòleg Antonio de Zulueta i Passeig d'Atzavares.

Destacats