Elx

Elx projecta 650 noves places d'aparcament gratuïtes en els pròxims mesos

Un estudi permet passar de filera a bateria en una desena de carrers en el nucli urbà, ampliant la capacitat d'estacionament a la ciutat il·licitana

Guardar

reasfaltado calle elche
reasfaltado calle elche
La ciutat d'Elx prepara una revolució en matèria d'aparcament gratuït. L'Ajuntament, a través de l'alcalde Pablo Ruz, ha anunciat la creació de 650 noves places en diferents zones de la localitat il·licitana. Es tracta d'un pla que ha començat amb la reforma del carrer Josefina Manresa, en la qual s'ha projectat un total de 120 aparcaments en transformar-los d'una disposició en filera a bateria. Un concepte que continuarà en els pròxims mesos en punts de Carrús, El Pla o Altabix.Esta iniciativa arriba després que un estudi realitzat pels tècnics municipals avalara la possibilitat de modificar la distribució d'aparcaments. En concret, les actuacions es durà a terme en carrers com Ausiàs March, Despertar Femení, Pascual García Rocamora, Emilio Hernández Selva, José Luis Navarro Campello, entorn Plaça de Castella, Josep Joaquim Landerer, Francisco Pérez Campillo, Francesc Cantó, Cantallops i Pintors Rodríguez Clement. “Es poden plantar arbres i tractar d'esmorteir la duresa de l'estiu amb la creació de noves places d'aparcaments”, ha assegurat l'alcalde al mateix temps que afegia la promoció d'aparcaments subterranis.

Primer any amb “balanç positiu”

Este anunci s'ha produït este matí durant una trobada amb els mitjans de comunicació en l'Hort de Pontos en complir-se el primer any del govern municipal a Elx. “Un període en coalició que ha demostrat estar unit, col·legiat, compromés i amb l'objectiu comú que és Elx i tractar de solucionar els problemes dels il·licitans. Este govern és sinònim de treball, fets, gestió i eficiència”, ha assenyalat Ruz.Així mateix, l'alcalde ha posat l'accent en el treball per deixar encaminats part dels projectes que hauran de veure la llum en els pròxims anys. D'esta manera, ha deixat clar que “tot el nostre projecte Elx està compromés en licitació pública”. És el cas del projecte de la Ronda Sud, Jayton, la Plaça del Congrés Eucarístic, les actuacions als carrers José García Ferrández i Ausiàs March, plataformes úniques i canvi de lluminàries.Al seu torn, Ruz també ha incidit en el pla d'asfaltat, el projecte de la passarel·la per als vianants d'Altabix, l'espai esportiu en Portes Acolorides, el pavelló adaptat, Passeig de Germanies i la creació dels districtes. Finalment, ha posat en valor el desbloqueig del futur Mercat Central, que té previst començar les obres este 2024 tal com va avançar este diari, o la reorganització dels fons del Pla Edificant.
Destacats