Elx traça el full de ruta del nou Mercat Central: les obres començaran este 2024

El projecte inclou llocs de venda i una zona gastronòmica amb fins a quatre locals de restauració i la recuperació dels banys àrabs

Guardar

Mercat Central d'Elx
Mercat Central d'Elx
El Mercat Central d'Elx es convertirà en un punt de referència de la ciutat combinant posats de venda tradicionals amb una àmplia oferta gastronòmica i de restauració. Així ho definix el projecte aprovat per l'Ajuntament per a remodelar per complet este recinte comercial després de romandre tancat durant més de 9 anys. A més, l'actuació inclou la recuperació i museïtzació dels banys àrabs.L'estudi d'Arquitectura de José María Tomás Llavador va ser l'empresa encarregada de la redacció del projecte i la direcció d'obra per a rehabilitar l'edifici del Mercat Central. L'actuació contempla que el nou espai comercial estiga obert als carrers contigus i el conjunt dels llocs podran tindre barres que miren cap al carrer. Esta renovació íntegra anirà acompanyada de la reurbanització de tot l'entorn del mercat, la Plaça de la Fruita i Menéndez Pelayo al costat de la Plaça de les Flors i la plantació d'arbratge.Tal com va avançar el consistori en la presentació de l'avantprojecte, els placers han tingut una importància substancial en la redacció del projecte definitiu per a integrar en l'espai diversos locals de gastronomia. En concret, el nou Mercat Central d'Elx comptarà amb 23 llocs de venda i fins a 4 locals dobles de gastronomia que, segons expliquen fonts municipals, poden convertir-se en huit simples per a completar la demanda on es combina la venda tradicional amb la degustació.A més, s'inclou la recuperació dels banys àrabs, que quedaran a l'altura del mercat perquè hi haja un accés directe i es puga gaudir del patrimoni arqueològic. “Es rebaixen els nivells del carrer per a integrar les ruïnes en tot el conjunt comercial i la façana oest queda reculada en un tram per a facilitar la seua visita”, explica l'alcalde Pablo Ruz.

Full de ruta per a la construcció del nou mercat

Este ambiciós projecte suposarà una inversió total estimada de 10 milions d'euros i es gestionarà a través de l'empresa pública Pimesa amb un termini d'execució d'entre 18 a 20 mesos. Després d'este primer pas, la següent estació és que tant la Junta Gestora del Palmerar i la Conselleria de Cultura donen el vistiplau al projecte d'execució perquè l'Ajuntament puga iniciar els tràmits perquè Pimesa assumisca la gestió de les obres.En este sentit, Ruz assenyala que “el nou mercat és un projecte de ciutat i estem convençuts que es convertirà en un focus d'atracció i de generador de riquesa”. Així mateix, matisa que l'aparcament es definirà quan comencen els treballs d'execució i explica que es tracta d'una situació “consensuada amb els mateixos placers” després de diverses reunions “de col·laboració” per a definir el disseny de l'interior de l'edifici.El gerent de l'empresa municipal Pimesa, Antonio Martínez, estima que després de l'aprovació en ple de l'expedient de gestió directa, l'objectiu és que el consell d'administració puga traure la licitació del contracte de construcció del nou Mercat Central d'Elx a principis de setembre i s'adjudique de manera definitiva durant el mes d'octubre. Així doncs, el full de ruta municipal marca com a previsió que les obres puguen iniciar-se en la part final d'este any 2024.

Arxivat a:

Destacats