Festes del Medievo de Villena 2024: consulta tota la programació

El tradicional Mercat, les desfilades, cercaviles, concerts i les recreacions històriques marquen un programa que augmenta les seues activitats per la gran implicació veïnal

Guardar

recreación comabte fiestas medievo villena
recreación comabte fiestas medievo villena

L'ambient de l'Edat mitjana arriba este cap de setmana a Villena amb un dels esdeveniments més esperats i multitudinaris de l'any: les Festes del Medievo 2024. Els estrets carrers de l'històric barri del Rabal s'ompliran de decoració medieval, músics, malabars, falconeria, mags, artesania, teatre de carrer i un tradicional programa replet d'activitats per a tots els públics. Des del divendres 8 al diumenge 10 de març, Villena acull la celebració de la XXII edició d'esta gran festivitat. Així, el municipi es prepara per a un intens cap de setmana amb l'objectiu de gaudir, i fer gaudir als visitants, d'estes Festes declarades d'Interés Turístic Autonòmic. Sens dubte, un ambient inigualable en el qual s'entrellaça tradició, història i modernisme a través de gastronomia, cercaviles, balls de gegants i capgrossos, desfilades, exposicions, tallers, focs artificials, contacontes, dansa, concerts, recreacions medievals i, per descomptat, el Mercat Medieval. Este 2024, es reuniran centenars de mercaders en més de 130 llocs arribats de diferents punts d'Espanya per a oferir productes artesanals, bijuteria, armes, ceràmica i les habituals tavernes. Una de les principals novetats de la XXII edició de les Festes de l'Edat mitjana es tracta de la seua progressiva internacionalització. En este sentit, enguany s'ha inclòs en el programa una sèrie de noves activitats que s'emportaran exclusivament en anglés, com a visites al Castell de la Talaia, una ruta guiada per tot el barri, rutes de vi o visites a les coves del barri antic. L'objectiu, segons apunten des de l'Ajuntament, és aconseguir la catalogació de Festes d'Interés Turístic Nacional, així com integrar al col·lectiu d'estrangers residents a Villena i el seu entorn.

Actes destacats

Com cada any, entre el conjunt d'activitats destaca l'Arribada a Villena dels Reis Catòlics. Esta recreació teatral de la visita que els reis Isabel i Fernando van realitzar a Villena en 1488 tindrà lloc el divendres 8 de març a les 20h en la Plaça de Santiago. Per part seua, el dissabte 9 de març a les 11h es realitzarà l'espectacle de la Revolta de les 5 Campanades en la Plaça Major, mentres que la popular Coqueta es durà a terme el diumenge 10 de març a les 12.20 hores des de l'esplanada del Castell de les Talaies. Precisament, el pati d'armes d'esta fortalesa del segle XII es convertix també en l'escenari d'espectaculars combats, duels i batalles medievals a càrrec d'especialistes de la Lliga Oficial de Combat Medieval espanyola durant el dissabte i el diumenge. Així mateix, tampoc faltarà a la seua cita la tradicional Boda Medieval, que en esta ocasió se celebrarà el dissabte 9 de març a les 12:30h. Els nuvis i convidats aniran vestits al més pur estil medieval, i un falcó els portarà els anells volant des del castell. Entre els moments màgics, no es pot oblidar la Processó de les Torxes. En este esdeveniment únic, centenars de persones il·luminaran la nit del dissabte 9 de març des de les 23:30h en un recorregut pels carrers del Barri antic de Villena al ritme del tambor. L'acte conclourà amb un concert de música cèltica al costat de les muralles del Castell; i a les 00.20 hores es dispararà un castell de focs artificials a la torre de l'Església de Santa María.

Concerts, espectacles i un aparador reivindicatiu

La programació d'este 2024 torna a incloure els concerts de l'escenari del Mirador del castell, que en esta ocasió tindrà com a protagonistes a grups com la música balcànica de La Trocamba (divendres 8 a les 00:30h), Juglàrea (dissabte 9 a les 19h) i, per primera vegada, Balkan Bomba (dissabte 9 a les 00:30h), formació habitual de festivals com Rabolagartija o el Viñarock. A més, els més xicotets podran gaudir de diferents activitats familiars com la batucada infantil el dissabte a les 18h o una àmplia varietat d'espectacles teatrals organitzats per les comparses veïnals. D'altra banda, la coincidència de l'Edat mitjana 2024 amb el 8M ha convertit a la festivitat en el millor aparador per a reivindicar la igualtat. Així doncs, s'han organitzat una sèrie d'activitats amb motiu del Dia Internacional de la Dona com la conferència “Dones, economies i mons medievals”, impartida per la professora de la Universitat d'Alacant Miriam Parra el divendres 8 de març a les 18:30h en la Sala d'actes de la Junta Central de Festes, en la plaça de Santiago. 

Arxivat a:

Destacats