Sant Joan estrena este divendres un nou mercat d'artesania amb llocs de venda i tallers infantils

La proposta complementa la programació de les festes de Fogueres en este municipi i inclou tallers com el disseny d'un ninot fins al dilluns 24 de juny

Guardar

Imatge d'un mercat d'artesania
Imatge d'un mercat d'artesania

El municipi de Sant Joan d'Alacant s'endinsa en un cap de setmana de gran ambient festiu amb la celebració de les Fogueres. Com a avantsala al foc de l'emblemàtica Nit de la Cremà la nit del dilluns 24 de juny, les festes disposen d'un variat i ampli programa d'activitats amb concerts, cercaviles, desfilades i mascletàs. Este 2024, com a gran novetat, s'estrena un mercat d'artesania que combina llocs de venda amb tallers infantils perquè els més xicotets es divertisquen i aprenguen al mateix temps.

Així, este espai que rep el nom de ‘Mercat de Fantasia’ se situarà entre La Rambla, al costat dels monuments oficials, i la Plaça d'Espanya. La iniciativa es podrà gaudir des del divendres 21 fins al dilluns 24 de juny entre les 11h i les 00 hores. En concret, la proposta inclou diversos llocs de productes artesans com a roba, complements, bijuteria, gastronomia o il·lustració. Sens dubte, una oportunitat extraordinària per a adquirir articles únics i fer costat al comerç local.

Al seu torn, este mercat suposa un pla ideal en família, perquè durant les quatre jornades es duran a terme diferents tallers per als més xicotets. En este sentit, la primera edició a Sant Joan presenta un catàleg d'activitats lúdiques per a estimular la creativitat de xiquets i xiquetes. El públic infantil podrà confeccionar varetes màgiques, construir castells de focs artificials, crear dracs de cartó i elaborar petards de cotó. A més, podran dissenyar màscares mitològiques i fins i tot crear el seu propi ninot, la figura tradicionalment cremada durant les Fogueres.

Concerts i mascletàs

La pólvora serà una altra de les protagonistes en estes festes amb l'habitual cicle de mascletàs que arranca el dissabte 22 de juny i s'estendrà fins al dilluns 24 amb tres trets pirotècnics en la Plaça Josep Carreras a les 14 hores. Tots els espectacles seran a càrrec de la Pirotècnia Hermanos Caballer, i l'espai estarà ambientat amb diferents barres de menjar i beguda així com música per a gaudir d'una gran experiència. Precisament, l'atmosfera musical seguirà en el Racó Fogueril amb els concerts dels grups ‘A correcuita’ (dissabte 22) i Els Sanguangos (diumenge 23).

Arxivat a:

Destacats