L'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig ha aprovat la segona fase d'actuacions en l'avinguda Vicente Savall i el seu entorn amb l'objectiu de renovar per complet la red de reg i millorar l'enjardinament d'una àrea aproximada de 21.200 metres quadrats. Este espai, situat al costat de la Universitat d'Alacant, s'adaptarà a criteris d'eficiència hídrica mitjançant la connexió a la xarxa d'aigües regenerades i la incorporació de tecnologia avançada per a la gestió del reg.
La nova fase, amb un pressupost de 642.400 euros, ha sigut aprovada per la Junta de Govern i ara entra en el procés de licitació. Aix
De fet, a més de les millores en el sistema de reg, el projecte abasta la reordenació de l'arbratge i la reorganització dels espais enjardinats per a facilitar el seu manteniment i permetre una circulació més fluida de vianants. Per a això, segons detallen fonts municipals, s'empraran espècies vegetals adaptades a l'entorn climàtic i sostenible de l'àrea. També està prevista la preinstal·lació d'infraestructures que permetran la futura renovació del sistema d'il·luminació en els corredors verds.
Revitalitzar un pulmó verd de Sant Vicent
La regidor de Medi Ambient, Mercedes Torregrosa, ha subratllat la rellevància d'esta intervenció i ha destacat el projecte com "un dels de major envergadura en l'àmbit de la millora d'infraestructures verdes a Sant Vicent". Així mateix, Torregrosa ha explicat que l'objectiu principal és "recuperar i posar en valor este important pulmó verd de la ciutat", al mateix temps que s'assegura un "ús responsable de l'aigua".
La inversió total per a este projecte s'acosta als 820.000 euros, ja que a la quantitat destinada a la segona fase se suma la primera fase conclosa enguany, que va comptar amb un pressupost de 176.700 euros. Durant esta primera etapa, es van renovar la xarxa principal de distribució d'aigua, els centres de comandament i el capçal de reg, permetent la connexió a la xarxa d'aigües regenerades. Així mateix, es van implementar sistemes d'automatització per a monitorar els consums i detectar possibles avaries de manera immediata.