À Punt prepara una cobertura especial en directe des del cor de les Fogueres 2024

La televisió autonòmica es bolca en la setmana gran d'Alacant i del 18 al 24 de juny oferix una programació amb la retransmissió dels actes festers més importants

Guardar

Ofrena de flors de les Fogueres
Ofrena de flors de les Fogueres
À Punt ha preparat una cobertura especial (televisió, ràdio, web i xarxes socials) per a fer arribar a totes les cases de la Comunitat Valenciana les festes de Fogueres de 2024. D'esta manera, a partir del 18 de juny la radiotelevisió pública valenciana se situarà en el cor de les festes majors de la capital alacantina i retransmetrà en directe les mascletàs, l'Ofrena a la Verge del Remei i la Cremà, entre altres actes.El dimarts 18 de juny comença la programació Especial Fogueres en À Punt amb la retransmissió de la primera mascletà, que serà a càrrec de la Pirotècnia Tamarit. A partir de les 13 hores, i des d'un set especial enfront de la Plaça dels Estels, Ferran Cano, Àlex Blanquer i l'equip de reporters de Fas Festa, al costat dels comentaris de la pirotècnica Reyes Martí, ens mostraran l'ambient que es viu en l'epicentre de la festa amb els diferents llançaments pirotècnics. Les sis mascletàs es podran gaudir en directe a través de la ràdio, la televisió i el youtube d'À Punt.

Retransmissió en directe de les dos jornades d'ofrena floral

Tant el divendres 21 com el dissabte 22 de juny, des de les 18.30 hores l'equip d'À Punt retransmetrà l'Ofrena de Flores d'Alacant, la més antiga d'Espanya. Una tradició que es remunta a 1941 i en la qual les Belles del Foc i les Dames de cada comissió foguerera desfilen oferint els seus rams de flors a la verge del Remei, la patrona de la ciutat d'Alacant. Així, els espectadors participaran de la devoció, l'emoció i de la creació del tapís floral en la façana de la cocatedral de Sant Nicolau, que quedarà exposat al públic durant totes les festes.El divendres participaran en l'Ofrena les fogueres del número 1 al 43 i, el dissabte, del número 44 al 89. Recorreran els carrers Alfonso el Savi, Rambla de Méndez Núñez, San José, Cocatedral, Sant Nicolau, Rafael Altamira i plaça de l'Ajuntament. El primer dia, tancaran la desfilada la Bellea del Foc Infantil d'Alacant 2024, Martina Lloret Rocamora, i les seues Dames d'Honor. El segon dia, ho faran la Bellea del Foc d'Alacant 2024, Alba Muñoz Navarro, i les seues Dames d'Honor.

Especial Nit de la Cremà

En la vespra de Sant Joan, À Punt estarà en directe des d'un set especial des de la plaça de l'Ajuntament per a cobrir tota la informació foguerera de primera mà. Hi haurà un especial de l'equip del programa 'Fas festa', amb Ferran Cano i Berta Báidez al capdavant, a partir de les 21.45 hores per a oferir la nit més màgica de les Fogueres d'Alacant. Per descomptat, la televisió pública valenciana oferirà la gran palmera de focs artificials des de l'icònic mont Benacantil, que marca l'inici de la Nit de la Cremà.Per part seua, Gemma Juan i Joan Espinosa ens explicaran com és la cremà de la Foguera Especial guanyadora i un equip de set reporters ens mostrarà el final de la festa en altres ciutats de la província d'Alacant en un programa que es prolongarà fins a la matinada.

Programes i informatius bolcats en la festa

A més, durant els dies grans de la festa, els servicis informatius es bolcaran en les Fogueres. Amb el mateix format emprat en la Magdalena de Castelló i les Falles de València, la cap de Cultura d'À Punt Notícies, Montse Català, serà la cara i la veu de tota la informació festera en totes les edicions dels informatius.El divendres 21, el magazine de les Notícies del Matí s'emetrà en directe, de 10 a 12h, des de la Foguera Diputació-Renfe, guanyadora de l'any passat. L'equip dirigit per Clara Castelló entrevistarà els representants de la foguera triomfadora de 2023, poques hores abans de conéixer a la guanyadora d'enguany. A continuació, els micròfons d'À Punt Ràdio passaran el testimoni al programa El Rall de Gemma Juan, amb més actualitat foguerera. I el dia de Sant Joan, l'informatiu NTC del Migdia es trasllada al Port d'Alacant de la mà de Marta Ventura, amb un gran desplegament tècnic.Quant a la resta de la graella televisiva, Som de casa acostarà les Fogueres de Sant Joan als espectadors amb una secció especial des del 14 al 24 de juny, amb Pepa Gómez. A partir del dilluns 17, l'espai estarà en directe a Alacant per a acostar als espectadors els actes principals. Així mateix, del dilluns 17 al divendres 21 de juny, el concurs de la sobretaula 'Atrapa'm si pots' —que s'emet des de les 16h a les 17 hores i està presentat per Òscar Tramoyeres— estarà dedicat a les Fogueres.
Destacats