L'ADDA inicia una temporada amb més de 20 concerts

El concert La leyenda del rey loco estrena el calendari este dissabte amb ADDA Simfònica i la direcció de Josep Vicent

Guardar

Actuació a l'Auditori de la Diputació d'Alacant
Actuació a l'Auditori de la Diputació d'Alacant

   L'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA) comença este dissabte la temporada 2024-2025 en la qual s'han programat més de 20 concerts. El primer d'ells serà La leyenda del rey loco amb la Simfonia num 7 de Bruckner interpretada per ADDA Simfònica sota la direcció de Josep Vicent. L'agrupació alacantina brinda d'esta manera el seu especial homenatge al compositor austríac per a commemorar el 200 aniversari del seu naixement.

El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha destacat la qualitat del concert estrene de temporada i ha afirmat que "per a la institució provincial és una satisfacció presentar una proposta d'este nivell i reafirmar el nostre ferm compromís per a fer la música clàssica accessible a tots els ciutadans".

Per part seua, el director artístic i musical de l'ADDA, Josep Vicent, ha manifestat que es tracta d'una estrena de temporada molt especial "de la mà d'una de les simfonies més increïbles de la història de la música, una peça en la qual Bruckner troba la manera de comptar alhora l'emoció més profunda del comiat amb l'emoció més profunda pel futur".

La cita serà dissabte 28 de setembre i obrirà les portes de 'Travesías, mitos y leyendas', una nova temporada simfònica amb una programació àmplia quant a contingut i de gran qualitat que inclou, entre altres novetats, una versió contemporània del ballet de Romeo i Julieta de Prokófiev dirigit per Asun Noales i un concert simultani a l'Auditori i la Cocatedral de Sant Nicolau, que posarà el fermall d'or a la temporada.

El tàndem ADDA Simfònica-Josep Vicent repetirà a l'octubre compartint escenari amb Paquito D'Rivera, Antonio Serrano, Pepe Rivero i Yuvisney Aguilar per a oferir Travesías de arroz y frijoles. La batuta de Paavo Järvi guiarà el concert El Canto de la Noche de la Tonhalle Orchester Zürich i la violinista Lisa Batiashvili amb la Simfonia núm 7 de Mahler també a l'octubre. I ja al novembre, tornarà ADDA Simfònica amb el violinista Andrey Baranov i el director Rossen Milanov per a interpretar obres de Dvořák i Taneyev englobades amb el títol El Héroe Triunfal. També al novembre, tindrà lloc La festa de Belshazzar amb composicions de Siblius de la mà de l'Orquestra Filharmònica de Hèlsinki, el violinista Jan Söderblom, el flautista Niamh Mckenna i la direcció de Jukka-Pekka Saraste.

Desembre inclourà, a més del ballet de Romeo i Julieta amb sengles representacions els dies 13 i 14, l'actuació de l'Orfeó Donostiarra i ADDA Simfònica amb les veus de Sabrina Gárdez, Rafael Quirant i Milan Perišić. L'any 2024 tancarà el dia 20 de desembre amb El Mesías de Haendel i la Stuttgart Barockorchester, la Stuttgart Kammerchor, Hanna Morrison, Maarten Engeltjes, Krystian Adam, Krešimir Stražanac i el director Frieder Bernius.

Carmen donarà la benvinguda al nou any el dissabte 11 de gener amb ADDA Simfònica i el pianista Yeol Eum Són el divendres 31, i el divendres 24 d'eixe mateix mes El Imperio de la Inspiración Magistral recopilarà peces de Bach i Mozart interpretades per Cappella Andrea Barca i el pianista i director Sir András Schiff.

Febrer començarà amb la Filharmònica de Munic i el concert La Divinidad -Mendelssohn i Bruckner- el dia 5 i seguirà amb ADDA Simfònica el dissabte 15, dirigida per Max Bragado, i el divendres 28, amb la pianista Judith Jáuregui i el director Joachim Gustafsson. Los niños cantores de Viena, dirigits per Oliver Stech, i l'Orfeó Donostiarra, amb Josep Vicent al capdavant, coparan les audicions de març; mentres que a l'abril arribarà el torn d'El Mito del Destino, amb la Filharmònica de Londres, al costat del violinista Vilde Frang i la batuta de Vladimir Jurowski, així com Don Juan y el príncipe Igor, una actuació de l'Orquestra Simfònica i Cor d'RTVE acompanyada per la flautista Mónica Raga i el director Christoph König.

L'orquestra ADDA Simfònica tornarà al maig amb Cuadros de una exposición, al costat de Pablo Saiz Villegas, i amb Mítica Romántica, acompanyada per Cristina Godoy i el director Roberto Forés. També al maig serà a l'auditori alacantí l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Suècia, amb Daniel Harding al comandament i acompanyada per les veus de Fleur Barron i Andrew Stapples.

Finalment, el concert titulat Don Quixote posarà el fermall d'or a la temporada amb una primera part dedicada a la peça de Strauss i una segona en la qual ADDA Simfònica interpretarà a l'Auditori la Simfonia núm 3 de Saint-Saëns en una retransmissió simultània i en directe al costat de l'organista de la Cocatedral de Sant Nicolau d'Alacant, que actuarà des del temple.  

Destacats