El MARQ implanta l'horari d'estiu amb més visites guiades i teatralizadas

La programació estival es prolonga fins al 15 de setembre i també s'aplica als jaciments i els monuments arqueològics de la província

Guardar

Una imatge de l'exposició 'Dinastías'
Una imatge de l'exposició 'Dinastías'

Esta setmana el Museu Arqueològic de la Diputació d'Alacant inicia, com cada any, l'habitual horari d'estiu per a visitar les instal·lacions museístiques. Així, tant l'exposició permanent com 'Aixovars per a l'eternitat' i la mostra internacional 'Dinasties. Els primers regnes de l'Europa prehistòrica' romandran obertes al públic entre les 10h i les 22 hores de manera ininterrompuda de dimarts a dissabte; i diumenges i festius de 10h a 14 hores. A més, l'entitat incrementa les passades per a les visites guiades i teatralitzades i adapta l'horari també en els jaciments i monuments.

En este sentit, el període estival s'estén entre el 17 de juny i el 15 se setembre en el MARQ, els jaciments de la Illeta al Campello, Lucentum en l'Albufereta, La Cova de l'Or a Beniarrés i El Pla de Petracos a Castell de Castells, así com la Torre Almohade d'Almudaina i la Cava Gran d'Agres. Des de l'entitat recorden que els dilluns tots els centres romandran tancats al públic.

A més, amb l'horari d'estiu les visites guiades augmentaran en el MARQ amb passades a l'exposició temporal ‘Dinasties’ en castellà de dimarts a divendres a les 12.30, 13h, 17.30 i 18.30; els dissabtes a les 12.30, 13h, 17h, 17.30, 18h i 18.30 i els diumenges a les 10.30 i 11.30. Per part seua, en valencià seran els dimarts i dijous a les 11.30, els dimecres i divendres a les 17h i els dissabtes a les 10.30. A més el públic internacional disposarà de passades en anglés els dimarts i dijous a les 17 hores i els dimecres, divendres i dissabtes a les 11.30.

Fachada del Museo Arqueológico de Alicante
Façana del Museu Arqueológico d'Alacant

Una altra novetat serà la incorporació de visites teatralitzades tant a l'exposició internacional com a les sales permanents del museu. Així, les passades dinàmiques a 'Dinasties' comencen divendres que ve 5 de juliol i es duran a terme els divendres i dissabtes a les 19.30 i els diumenges a les 12h. Pel que fa a l'exposició permanent del MARQ, seran de dimarts a dissabte a les 16h.

Horari de jaciments i monuments

Els jaciments de La Illeta i Lucentum obriran de dimarts a dissabte de 9h a 13h i de 18h a 21h, mentres que els diumenges i festius només obrirà en jornada matutina. Quant a les visites guiades, les passades es realitzaran de dimarts a dissabte a les 09.30 i 19.30 i els diumenges a les 09.30. El MARQ recomana que en estos espais a l'aire lliure el públic acudisca amb gorra, una botella d'aigua i protecció solar.

D'altra banda, a la Torre Almohade d'Almudaina l'horari serà de 9h a 13h i de 18 a 21h, evitant d'igual forma les hores de major exposició solar. Els diumenges i festius les visites es podran realitzar de 9 a 13h i les passades guiades al monument s'han programat a les 9.30 i 19.30 i els diumenges a les 09.30. Així mateix, en el Pla de Petracos a Castell de Castells, estarà disponible els divendres i dissabtes de 11h a 13h i de 17h a 18h. En este cas, de dilluns a dijous tan sols s'atendran visites prèviament concertades en el telèfon 965 51 80 67.

Finalment, en la Cova de l’Or a Beniarrés les visites guiades tant al jaciment com al centre d'interpretació es realitzaran, prèvia concertació, els dissabtes i diumenges de 9h a 14h, amb passades guiades a tots dos recursos culturals i patrimonials a les 9h i a les 11.30 hores. Encara així, les instal·lacions i el jaciment romandran tancats des del 13 de juliol fins al 7 de setembre. La Cava Gran d'Agres compta amb visita lliure, subjecta a la normativa del Parc Natural de Serra Mariola.

Arxivat a:

Destacats