El MARQ reunix experts per a explorar noves maneres de divulgar les llengües clàssiques

Estes jornades se celebren per primera vegada a la ciutat d'Alacant i inclouen visites guiades al Museu i al jaciment del Tossal de Manises

Guardar

Façana del MARQ de Alicante
Façana del MARQ de Alicante

El llatí i el grec clàssic tornen a la vida a Alacant. El Museu Arqueològic d'Alacant (MARQ) es convertix en l'epicentre del món clàssic amb la celebració de les XIX Jornades de Cultura Clàssica. Un esdeveniment que promet submergir a docents, estudiants i amants de la cultura grecollatina en una experiència única on les llengües clàssiques cobren nou sentit a través d'innovadores metodologies i propostes didàctiques.

Al llarg de tres dies, entre el 4 i el 6 d'abril, diversos experts de renom internacional, tallers, teatre grecollatí i fins a un banquet romà recordaran que el llegat de Grècia i Roma continua viu i en constant evolució. Així, l'edició d'enguany inclou conferències, taules redones, visites guiades al MARQ i al jaciment del Tossal de Manises-Lucentum, a més de representacions teatrals que transporten a l'espectador a l'essència del drama clàssic.

Un programa replet d'activitats i grans noms

La Sala d'actes del MARQ serà l'escenari de les ponències de grans especialistes com Terence Tunberg, catedràtic de Llatí en la Universitat de Kentucky (els EUA), Eugenia Manolidou, directora de l'Helleniké Agogé (Grècia), Manuel Olcina, director del MARQ, i Llorenç Alapont de la Universitat Europea de València, entre altres.

Entre els objectius d'esta iniciativa estan l'anàlisi dels referents actuals de la cultura clàssica i el coneixement de les noves tendències metodològiques en la didàctica de la cultura i de les llengües clàssiques, així com el foment del coneixement, l'ús i divulgació de les tecnologies de la informació i la comunicació en la pràctica docent.

Les jornades també oferiran experiències immersives com un concert de lira en grec, ponències en llatí i grec clàssic, una trobada amb un escriptor de novel·la històrica i una visita guiada en llatí al jaciment de Lucentum. A més, els assistents podran gaudir d'un autèntic banquet romà amb receptes de l'època imperial i de l'estrena del documental La qüestió hel·lena, seguit d'una xarrada amb el seu editor.

Primera vegada a Alacant

Es tracta de la primera ocasió que la ciutat d'Alacant alberga esta trobada amb la cultura clàssica. Des que es van iniciar estes jornades en 2005 diverses localitats han sigut la seua seu en les últimes dos dècades com Almuñécar (2005 i 2015), Guadix (2006), Almedinilla i Priego de Córdoba (2007), Baeza (2008), Osuna (2009), Mèrida (2010, 2011 i 2012).

Així mateix, també han celebrat este esdeveniment Antequera (2013), Màlaga (2014), Cartagena (2016), Puente Genil (2017), Don Benito-Medellín (2018), Granada (2019), Carmona (2022), Sevilla-Itàlica (2023) i Lugo (2024).

Arxivat a:

Destacats