L'Instituto Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert celebra els quaranta anys de la revista Canelobre amb una exposició que recorre la història d'esta publicació cultural, clau en la difusió del pensament i l'art a la província d'Alacant. La mostra, que s'inaugura este dijous a les 18 hores a la Casa Bardin, reunix 60 portades emblemàtiques que condensen l'essència d'una revista que ha sabut evolucionar sense perdre la seua identitat.
El catedràtic de Literatura José Carlos Rovira va fundar Canelobre en 1984 amb la vocació de reflectir i aprofundir en la riquesa cultural d'Alacant i el seu entorn. Des d'aquella primera idea, la revista ha publicat en estes quatre dècades 60 volums —15 dobles per a un total de 75 números— que abacan més de 1.300 textos i 15.482 pàgines.
Aix
La petjada de la cultural alacantina
El disseny de la mostra no es limita a l'aspecte visual. Este racó de lectura instal·lat en la naya de la Casa Bardin convida als visitants a submergir-se en alguns dels números més destacats. L'espai oferix la possibilitat d'explorar amb calma el contingut monogràfic que caracteritza a Canelobre, on temes com la memòria, l'art, el patrimoni i la literatura han sigut recurrents.
La selecció inclou números dobles que exploren en profunditat aspectes tan variats com les tradicions locals i les connexions globals de l'art alacantí. La inauguració, que tindrà lloc este dijous 21 de novembre, comptarà amb la presència del diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, acompanyat per la directora de l'Institut, Cristina Martínez, i la responsable del departament de Revistes, Marina Vicente.
Al costat d'ells, participaran antics coordinadors i directors que han aportat la seua visió al llarg de les dècades, aix