La revàlida de PLD Space: 120 milions de finançament i una nova fàbrica per al MIURA 5

La companyia aeroespacial il·licitana també preveu un creixement de la plantilla fins als 300 empleats per a finals d'este any 2024

Guardar

lanzamiento PDL Space
lanzamiento PDL Space
Explorar, descobrir i investigar sobre l'univers. Eixos tres eixos, que en un primer moment semblaven utòpics, sustenten l'estructura de la companyia il·licitana PLD Space. Després de l'històric vol exitós del coet MIURA 1 l'octubre de 2023, el llançament del model MIURA 5, previst per a finals de l'any 2025, ja apunta com una realitat en l'horitzó de l'empresa assentada al Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández d'Elx. Fins a la data, ha obtingut un total de 120 milions d'euros de finançament, per la qual cosa, tal com avança la mateixa companyia, assegura el compliment dels seus reptes futurs.El responsable de Desenvolupament de Negoci i cofundador de PLD Space, Raúl Verdú, admet que el finançament de les seues activitats ha sigut “una de les tasques més complexes” en el procés de desenvolupament. No obstant això, Verdú assenyala que el llançament del MIURA 1 “ha reforçat la nostra posició com a líders de la indústria, una fita que ha sigut reconegut per inversors i clients”. Al seu torn, el gerent destaca que PLD Space és una empresa “compromesa” i que està “treballant intensament” per a aconseguir el primer llançament orbital de MIURA 5, un fet que reconeix que no seria possible sense la confiança de “accionistes, clients, equip i proveïdors”.Encara que un percentatge important d'eixe finançament (42 milions) ha arribat després de la certificació de l'adjudicació per part del Govern d'Espanya del PERTE d'un llançador espacial espanyol, gran part de la injecció de capital s'ha consolidat a través d'accionistes. En concret, la inversió privada dels qui han confiat en el negoci i programa tecnològic ascendix fins als 78 milions d'euros. Uns fons que, segons Verdú, s'invertiran a millorar les infraestructures i augmentar la plantilla.

Expansió de les instal·lacions i nova factoria

En este sentit, la firma multiplicarà per cinc la grandària de les seues instal·lacions, creixent de 169.000 a 834.000 metres quadrats. En el marc d'este programa d'expansió industrial, segons ha pogut saber este diari, la companyia té prevista la inauguració de la primera factoria de coets espacials en sèrie d'Espanya a mitjan este 2024. Unes instal·lacions que, a més, permetran la integració vertical dels llançadors.La nau, l'obra civil de la qual ja es troba en execució, albergarà la fàbrica de les primeres unitats de MIURA 5 i les oficines centrals de l'empresa. “Tindrem més de 18.000 metres quadrats d'instal·lacions industrials a Elx i més de 800.000 en el conjunt de les nostres seus mundials. Això convertix a PLD Space en propietària de la major infraestructura privada a Europa de disseny, fabricació, assajos i llançament de coets espacials”, assenyala Verdú.En el pla de creixement també es focalitzarà en la següent fase d'extensió dels seus bancs d'assajos, que passaran dels 154.000 als 800.000 metres quadrats. Així, PLD Space reforça un dels seus avantatges competitius: comptar amb instal·lacions de qualificació en propietat. D'esta manera, Verdú apunta que s'aporta flexibilitat en l'execució de campanyes de proves, així com una reducció de temps de desenvolupament i una major optimització de costos.

Més empleats

Pel que respecta al pla corporatiu, la companyia il·licitana té contemplat un creixement de la seua plantilla fins als 300 empleats per a finals d'any, un objectiu que “avança a bon ritme”. Este 2024 l'equip va arrancar amb 161 persones i en l'actualitat ja compta amb 194 professionals. Especialment, Verdú destaca que este augment s'ha dut a terme en la capa productiva, la cadena de subministrament i de qualitat.Finalment, el full de ruta durant el 2025 se centrarà en la qualificació i el vol inaugural de la primera unitat de MIURA 5. Serà a partir de l'any 2026 quan PLD Space s'endinse en el “emocionant desafiament” d'iniciar la seua activitat comercial amb l'objectiu final de superar els 30 llançaments anuals en 2030.
Destacats