MSC Cruceros es consolida a Alacant amb una trentena d'escales esta temporada d'estiu

La companyia augmenta un 33% les operacions en el seu tercer any com a port base en la capital alacantina amb una previsió pròxima als 100.000 turistes

Guardar

crucero msc
crucero msc
El MSC Orchesta ha protagonitzat la vista marítima de la ciutat d'Alacant este dimarts 21 de maig. Amb l'escala inaugural d'este vaixell almirall en la capital alacantina es dona per iniciada la temporada d'estiu de la companyia en el seu tercer any consecutiu com a port base. Una campanya que suposarà un augment del 33% les operacions respecte a l'any 2022, el seu primer any com a port d'embarcament a Alacant, i l'arribada de més de 100.000 turistes en els pròxims mesos.Així ho han anunciat en la presentació d'una temporada estival en la qual estan previstes 28 escales, la naviliera amb més operacions en la capital de la Costa Blanca. L'acte ha tingut lloc a bord del mateix MSC Orchesta, al qual han acudit la regidora de Turisme, Ana Poquet, el president de l'Autoritat Portuària d'Alacant, Luis Rodríguez, el director del Patronat Costa Blanca, José Mancebo, i el director general de MSC Cruceros a Espanya, Fernando Pacheco.D'esta manera, s'inaugura l'itinerari d'estiu del MSC Orchestra, que recorrerà el Mediterrani Occidental amb una duració d'11 dies i 10 nits i escales en ciutats com Màlaga, Cadis, Olbia, Gènova i Marsella; i ja a l'Atlàntic a Lisboa. En este sentit, Poquet ha agraït a la companyia la seua “ferma aposta per Alacant com a port base” i ha assenyalat que “el turisme de creuers és un dels segments amb major projecció i que més riquesa genera a la ciutat”.

Dinamitzador de l'economia

Tal com va apuntar a este mitjà el director de l'Associació Alacant Costa Blanca Turisme i Creuers, Roberto Martínez, la despesa mitjana d'un creuerista quan embarca en una ciutat s'incrementa considerablement en comparació amb el d'una escala. Esta situació es produïx, principalment, en l'augment d'utilització de l'oferta hostalera, comercial i fins i tot d'excursions a la província que se sumen a una o dos nits d'hotel. Així, la despesa mig estimada en estes circumstàncies se situa en 246 euros per passatger.En esta línia, el director general de MSC Cruceros a Espanya ha declarat que “enguany preveiem la visita de quasi 100.000 turistes a Alacant en tota la temporada d'estiu, amb un impacte econòmic de gran interés per al territori”. Al mateix temps, Fernando Pacheco ha reconegut que espera que siga una temporada “repleta d'èxits” i en la qual es puguen continuar treballant i estrenyent llaços i relacions amb les autoritats i els nostres proveïdors locals”.Per part seua, el president de l'Autoritat Portuària, Luis Rodríguez, ha indicat que és “transcendental” per a la província que MSC Cruceros continue confiant en Alacant com a punt d'embarcament. “Estem posant en valor la diferenciació que ens caracteritza com a port interconnectat, amb l'aeroport i l'estació d'AVE, o gràcies la proximitat del nucli urbà de la ciutat amb la terminal de creuers”, ha afegit mentres emfatitzava especialment el treball conjunt entre administracions públiques, associacions i empreses del sector amb l'objectiu de “millorar les experiències dels turistes”.

Augment de les escales

Amb les 28 escales que MSC Orchestra realitzarà en el Port d'Alacant esta temporada d'estiu, la companyia es convertix en la major naviliera en la capital alacantina, creixent un 33% més que en 2022. Per tercer any consecutiu, el vaixell ha començat el seu primer viatge des de la terminal portuària alacantina a través d'un itinerari amb diferents racons d'Espanya i la península Ibèrica com a grans protagonistes.msc orchestaPerò el trajecte per Màlaga, Cadis o Maó, a Menorca, no seran els únics destins, perquè el creuer, amb fins i tot dies complets de navegació, també permetrà als turistes visitar ciutats amb essència mediterrània com les italianes Olbia, a Sardenya, i Gènova, així com Marsella, en la brillant Costa Blava francesa. A més, el vaixell farà una interessant incursió a l'Atlàntic per a desembarcar a Lisboa, la capital de Portugal.El MSC Orchestra és un dels quatre vaixells de la classe Musica de la companyia MSC i té una capacitat de 3.223 passatgers i entorn de 1.300 membres de tripulació. Este itinerari de MSC Orchestra pel Mediterrani Occidental forma part del pla estratègic de creixement en ports espanyols en els quals la naviliera té més de 600 escales programades amb huit ports d'embarcament a Espanya durant este any 2024.

Arxivat a:

Destacats