Cristina Moreno: "Anem a modificar i millorar el Bo Viatge 2024"

La Secretària Autonòmica de Turisme realça el creixement turístic a la província alacantina i avança alguns canvis en el Bo Viatge 2024

Guardar

cristina moreno turisme CV
cristina moreno turisme CV
El Bo Viatge CV seguirà en peus, almenys, durant 2024, així ho ha afirmat la Secretària Autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, en el primer Fòrum de Proximitat entre À Punt i Alacant Extra celebrat ahir en la capital alacantina. La consolidació d'aquesta ajuda per a viatjar pel territori valencià va ser un dels temes tractats en la trobada. El nou Consell, liderat per Carlos Mazón, promourà una nova edició de cara a l'any 2024, encara que amb alguns canvis. Malgrat la rebaixa pressupostària de 2,5 milions, esperen superar els resultats dels anys anteriors. L'estratègia passa per reconfigurar el sistema i implantar nous complements que afavorisquen el creixement de la demanda de serveis turístics.Es limitarà l'ajuda fins a un total de 375 € per persona, amb un finançament màxim del 50% sobre el cost de l'establiment. "Tenim un pla d'acció per al Bo Viatge. Es tracta d'una eina fonamental per a dinamitzar el turisme i hem introduït modificacions per a millorar-lo i fer-lo més eficaç", assegura Moreno. Una de les mesures ja anunciades és la possibilitat de desestacionalitzar les reserves dels viatges, amb major flexibilitat en el calendari que la que existia fins a l'actualitat. Per a això, es considera la possibilitat de reduir l'estada per a aconseguir a un major nombre de persones beneficiàries de l'ajuda, compensant la rebaixa pressupostària amb xicotets complements al Bo Viatge 2024.

Província resilient i ciutat creuerista

A més de les novetats en el Bo Viatge, que tancarà el 2023 amb més de 125.000 reserves i 3.700 empreses adherides, la responsable de Turisme en la Generalitat Valenciana va voler posar en valor la importància del sector turístic com a motor econòmic tant a la ciutat com a la província d'Alacant. "Es tracta d'un territori resilient que ha sabut ressorgir d'una època complicada després de la pandèmia. En una certa manera, Alacant ha sabut llegir que el turista busca que el destí li aporte noves experiències: cultura, gastronomia, oci, esports, tradicions, compres... Si un mateix destí té tot el paquet és molt atractiu, i Alacant ho té acompanyat d'un clima molt demandat".Aquesta adaptació a noves tecnologies i maneres de viatjar ha propiciat l'increment de visitants en la capital alacantina. Moreno va revelar que les dades d'enguany superaran a les millors xifres de 2019. "L'any tancarà amb 300.000 visites del sector turístic nacional i aproximadament unes 350.000 visites del mercat internacional. A més, se superarà el milió de pernoctacions de turistes estrangers", assegura. Aquest increment es deu, en gran mesura, a la consolidació d'Alacant com un principal destí creuerista. "En 2019 va haver-hi una afluència de 251 creuers, mentre que ja l'any passat va incrementar en més d'un 43% amb la visita d'uns 359 creuers. La previsió és que l'augment aquest 2023 siga d'un 50% sobre eixes xifres", assenyala Moreno.
Destacats