El TRAM celebra els 200 anys de la Policia Nacional amb una decoració especial

Un dels tramvies circula des d'este dilluns tematitzat amb els colors en honor al bicentenari del Cos Nacional de Policia

Guardar

Tranvía tematizado de la Policía Nacional
Tranvía tematizado de la Policía Nacional

Este 2024 es commemora el 200 aniversari de la creació del Cos de Policia Nacional a Espanya. Els actes per a celebrar esta fita històrica se succeixen al llarg de la geografia espanyola i diferents municipis i institucions tracten de formar part d'este esdeveniment únic. És per això que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) també ha decidit col·laborar amb esta efemèride tematitzant un dels tramvies del TRAM d'Alacant amb la imatge del bicentenari.

Així, l'entitat ferroviària de la Generalitat Valenciana, que també ha engegat esta iniciativa en un dels combois de la línia 10 de Metrovalencia, ha presentat la decoració especial este matí en l'estació de la Marina d'Alacant. L'acte ha comptat amb la presència del director gerent d'FGV, Alfonso Novo, així com el cap provincial de la Policia Nacional a Alacant, Manuel Lafuente Lázaro.

En este sentit, Alfonso Novo ha destacat que esta tematització és resultat de la "bona relació i la col·laboració constant" amb la Policia Nacional que permet "millorar" les condicions de seguretat dels diferents serveis de transport que presta FGV, especialment durant els horaris nocturns en serveis com el 'Tramnochador'. Així mateix, el gerent ha recordat que "el seu assessorament en tècniques de resolució d'incidències i pautes d'actuació és crucial per a la millora contínua de les nostres estratègies i procediments per a afrontar situacions en matèria de seguretat".

Treball conjunt

D'esta forma, en el marc d'esta col·laboració s'han realitzat jornades formatives d'assessorament als agents d'FGV, organitzades per la Unitat de Formació del CNP. Les diferents Unitats de Seguretat Ciutadana i la Unitat Adscrita, a través de la Unitat Territorial de Seguretat Privada, col·laboren en la resolució de conflictes en estacions i trens.

Així mateix, de manera habitual des del servei de seguretat privada d'FGV es col·labora duent a terme detencions de sospitosos a requeriment policial, o en actuacions d'índole humanitària de cerca de menors i persones amb diversitat funcional, entre altres exemples. De fet, en 2023 es van gestionar 140 sol·licituds d'imatges del sistema de videovigilancia d'FGV. Pel que fa als controls de frau, el passat any la col·laboració es va estendre a 340 operatius; i 71 en el que portem en este exercici.

Finalment, ambdues organitzacions ressalten el simulacre d'atemptat terrorista organitzat conjuntament el passat mes de desembre en el TRAM amb la intervenció de les diverses unitats de la Policia Nacional com la Unitat Antiterrorista, GOES, Unitat d'Informació, Tedax o Seguretat Ciutadana.

Arxivat a:

Destacats