Elx posiciona la seua oferta turística en el mercat portugués

L'Ajuntament ha dut a terme una campanya promocional de la ciutat il·licitana com a destí cultural i patrimonial a Lisboa per a atraure visitants lusitans

Guardar

visitelche (1)
visitelche (1)
L'aroma il·licità es va ensenyorir de la ciutat de Lisboa entre el dijous 2 i diumenge 5 de novembre. Al llarg de la setmana passada, en el marc del conveni de col·laboració subscrit entre Turisme Comunitat Valenciana i VisitElche, es van dur a terme diverses activitats en la capital portuguesa per a fomentar el potencial d'Elx com a destí cultural i patrimonial. Unes accions que es completen amb la promoció de la ciutat il·licitana aquest dilluns i dimarts en la fira World Travel Market a Londres.El Palmerar Històric d'Elx, Patrimoni Mundial de la UNESCO, ha sigut l'eix sobre el qual s'han desenvolupat aquestes actuacions en el Centre Comercial Amoreiras de la ciutat de Lisboa. Es va instal·lar un estand de 30 m² que va estar secundat per suports audiovisuals i activitats de dinamització, com a jocs i sortejos, fullets amb propostes sobre experiències a Elx, així com material promocional i marxandatge. A més, el 2 de novembre es va dur a terme una presentació del destí Elx i la seua marca Oasi Mediterrani tant a mitjans especialitzats com a agents del sector turístic portugués.oferta turística elcheDes del consistori il·licità apunten que "l'objectiu era enaltir el patrimoni cultural i paisatgístic com un autèntic reclam que contribuïsca a millorar la imatge de destí Elx i Comunitat Valenciana en conjunt". Així mateix, la regidora de Turisme, Irene Ruiz destaca que "la proximitat cultural i les bones connexions aèries fan de Portugal un mercat emergent molt interessant per al nostre municipi".Actualment, Portugal ocupa el tretzé lloc en el rànquing de destins internacionals que més visiten la Comunitat Valenciana. Una xifra que ha anat creixent en els últims anys fins als prop de 130.000 turistes portuguesos que van viatjar al territori valencià en 2022. De fet, en temporada alta existeixen cinc connexions aèries directes a través dels operadors Ryanair, Tap i Vueling: tres d'elles des de València, i dos des d'Alacant-Elx Miguel Hernández, amb destinació tant a la capital portuguesa com a Porto.

Campanya de difusió

A la seua vegada, aquestes dues accions han estat precedides per una campanya de comunicació a Lisboa i al voltant de la capital lusitana que va començar divendres passat 20 d'octubre i es va prolongar fins dissabte passat 4 de novembre. Segons el consistori il·licità, aquesta iniciativa ha tingut dos objectius principals: transmetre els valors associats a l'aspecte patrimonial i cultural d'Elx, per a fer una promoció de destí i reforçar el posicionament de la marca Elx com a destí cultural i patrimonial.La campanya es va difondre en premsa, tant en format paper com en les versions digitals dels mitjans, però també en ràdio, televisió i suports exteriors. A més, des de l'Ajuntament han explicat que es va acompanyar amb diferents anuncis en els principals cercadors, així com dissenys i creativitats adaptats a totes les xarxes socials.D'altra banda, en línia amb els objectius establits en el Pla Estratègic de Turisme d'Elx, també es pretenia la millora del posicionament del destí Elx en els diferents mercats potencials d'àmbit internacional per a desestacionalitzar l'oferta. "L'elevat component patrimonial i cultural que posseeix Elx és un dels actius que pot contribuir a la desestacionalització del nostre destí, mitjançant la millora de l'experiència turística a l'hora de visitar i gaudir d'aquests productes patrimonials i culturals", indica Ruiz.
Destacats