Estes són les línies de l'autobús nocturn durant les Fogueres d'Alacant

Diverses línies funcionaran des d'este dimecres 19 fins a la matinada del 25 de juny per a connectar diferents barris de la capital alacantina i els municipis de l'àrea metropolitana

Guardar

Autobus de Alicante
Autobus de Alicante

Els desplaçaments en les Fogueres són sempre un dels maldecaps. El dispositiu de trànsit en la zona centre d'Alacant convertix al transport públic en el millor aliat per a moure's de manera còmoda per la ciutat i connectar els diferents barris de la capital alacantina. Encara que les opcions es reduïxen durant les nits, este 2024 s'ha posat en marxa un servici especial nocturn d'autobús. A partir d'este dimecres 19, sis línies circularan amb diferents freqüències des de les 23 hores.

En concret, el servici es prolongarà fins a les 7 hores del dimarts 25 de juny i les línies establides són les següents: 03N, entre la Porta de la Mar i Urbanova cada 32 minuts; la 13N, que connecta la Plaça d'Espanya amb Villafranqueza cada 40 minuts; la 21N, que es dirigix al Campello cada 60 minuts; la 22N, fins a Platja de Sant Joan cada 20 minuts; la 23N, cap a Sant Joan i Mutxamel cada 60 minuts; i la 24N des de la Plaça d'Espanya fins a Sant Vicent cada 15 minuts. En este sentit, tant els barris perifèrics de la zona nord, com de l'oest de la ciutat tindran un servici nocturn per a facilitar el transport.

Les capçaleres d'estes línies es distribuïxen entre la Plaça d'Espanya, on realitzaran la seua última parada les línies 13N i 24N, i la Porta de la Mar, ubicació en la qual conclouran i iniciaran els seus respectius trajectes els autobusos de les línies 03N, 21N, 22N i 23N. Estos tres últims, que es dirigixen cap al Campello, Platja de Sant Joan, Sant Joan d'Alacant i Mutxamel, realitzaran els seus recorreguts habtituales del servici nocturn de caps de setmana una vegada superat el front litoral i s'introduïsquen en l'avinguda de Dénia.

Encara que algunes zones quedaran desertes, unes altres també es podran cobrir a través de l'horari ininterromput del TRAM. De fet, els tramvies no deixaran de funcionar durant les 24 hores del dia a través de les línies L1, L2, L3 i L4 des d'este mateix dijous 20 de juny. Així mateix, per a augmentar la capacitat, els combois circularan en la majoria dels casos en doble composició i, d'altra banda, la Línia 1 que unix Estels i Benidorm realitzarà també parada de manera excepcional en Mutxavista i Costa Blanca.

Així mateix, la Conselleria de Transports també ha autoritzat que el cent per cent de la flota de taxis de l'àrea de prestació conjunta d'Alacant puga circular entre les 23 hores del dimecres 19 de juny i les 7 hores del dimarts 25 per a garantir la mobilitat de residents i turistes durant el desenvolupament de les festes de la capital alacantina.

Recorregut per les Fogueres Especials

D'altra banda, l'Ajuntament d'Alacant i l'empresa concessionària del transport urbà, MIA Vectalia, també posaran en marxa des d'este divendres 21 de juny el servici perquè alacantins, alacantines i turistes puguen apreciar les Fogueres Especials de 2024. L'autobús gratuït comptarà amb una capçalera en l'avinguda de Maisonnave (número 2) i realitzarà un recorregut circular a través dels diferents punts en els quals estan plantades cadascuna dels deu monuments de la màxima categoria, a més de l'Oficial. La línia circularà fins al dilluns 24 de juny entre les 8h i les 22.30 hores amb una freqüència de 15 minuts.

Destacats