Cinc cales secretes imprescindibles en la província d'Alacant

Descobreix algun dels racons més paradisíacos i desconeguts del litoral alacantí

Guardar

Cala Llebeig
Cala Llebeig

La Costa Blanca alacantina és un dels litorals més privilegiats del territori espanyol. A més de les seues característiques platges quilomètriques d'arena fina, el contrast natural entre la mar i la proximitat de la muntanya al nord de la província convertix a Alacant en un dels paradisos per a gaudir d'algunes de les millors cales del mediterrani. Milers de banyistes s'han sentit atrets per eixos xicotets racons d'aigües cristal·lines que s'obrin pas entre el paisatge rocós i abrupte per a deixar una estampa estiuenca inigualable.

La Granadella a Xàbia, El Moraig en Benitatxell i l'Oncle Ximo de Benidorm són alguns dels exemples més populars que han posat “de moda” la Costa Blanca. No obstant això, de llarg a llarg del litoral alacantí existixen platges naturals riques en biodiversitat terrestre i marina (per als amants del busseig) que s'han mantingut al marge de la voràgine turística i la massificació. Et proposem un trajecte per cinc de les cales secretes imprescindibles menys concorregudes de la província d'Alacant per a este estiu 2024.

Racons desconeguts per al gran públic replets d'encant per als amants de la tranquil·litat, algun de difícil accés, que faran que t'enamores de la sensació de llibertat. Acompanya'ns per este viatge a través de En Caló, a Xàbia, la Cala dels Testos i la Cala Llebeig, en Benitatxell, el Racó del Conill, a La Vila Joiosa, i la Cala Mascarat a Altea.

En Caló (Xàbia)

Encaixada al peu de grans parets laterals, esta preciosa cala d'aigües cristal·lines mesura a penes 25 metres. Encara que té tots els elements per a parer una platja paradisíaca d'algun país exòtic o tropical, En Caló es troba oculta entre els imponents penya-segats que predominen en el litoral de Xàbia, entre les populars cales de la Granadella i Ambolo.

Cala de En Caló
Cala d'En Caló

Es tracta d'un dels secrets més ben guardats de la província, perquè tan sols es pot accedir des de la mar a rem o nadant. Un racó natural amb un preciós paisatge rocós i grava que es convertix en un lloc venerat per als amants de l'aventura. La millor manera d'accedir a esta cala és a través d'una ruta en caiac, piragua o paddlesurf per la costa.

A més, un dels seus encants residix en els passadissos naturals que travessen el cingle, per la qual cosa es poden recórrer nadant les estretes obertures que s'obrin en la base del penya-segat. Sens dubte, una cala espectacular molt poc coneguda i que permet gaudir de la naturalesa marítima amb tranquil·litat i vistes privilegiades.

Cala Llebeig (Benitatxell)

Esta cala formada per la desembocadura del barranc de la Viuda està envoltada per casetes d'antics pescadors a escassos metres de la riba. La proximitat de la muntanya amb la mar permet que en el litoral de Poble Nou de Benitatxell tots dos mons es fusionen generant la preciosa Ruta dels Penya-segats. Este viatge per la costa alacantina connecta la popular cala Moraig amb el xicotet enclavament de Llebeig. Encara amb la gran quantitat de banyistes que recorren este itinerari, esta cala d'aigua clara i vistes impressionants continua sent íntima.

Cala Llebeig
Cala Llebeig

I no és per la falta d'atractiu sinó pel seu difícil accés que molts desconeixen. Per a poder gaudir de les seues aigües cal recórrer un llarg tros pròxim als 40 minuts, però sobretot és necessari travessar alguns trams d'autèntic vertigen. Fins i tot abans d'arribar a l'abrupte descens de la cala, la ruta discorre durant alguns moments en paral·lel a l'abisme. Per tant, és recomanable accedir a esta cala mitjançant un bon calçat i desproveït de grans objectes com a neveres o cadires.

Cala dels Testos (Benitatxell)

Entre El Moraig i la Cova dels Arcs es troba este paradís verge amb l'essència de la Mar Mediterrània. Esta cala situada en Benitatxell té l'atractiu natural i poc massificat d'un lloc de difícil accés. Aconseguir les seues aigües no resulta senzill, perquè es tracta d'un trajecte no apte per a gent amb vertigen o poca agilitat.

No obstant això, el resultat de l'esforç una vegada abastos la riba fa que valga la pena. Hauràs de lliscar-te per les escarpades parets seguint el curs d'unes cordes que exercixen de passamans. Una cala repleta de bellesa i encant imprescindible si vols fugir de les zones turístiques de la costa alacantina.

El Racó del Conill (La Vila Joiosa)

Cala Racó del Conill
Cala Racó del Conill

El Racó del Conill és una xicoteta cala de cants de pedra i arena de La Vila Joiosa, un racó amagat i de gran encant amb aigües transparents. Es tracta d'un racó en el qual passar un agradable dia en família, perquè a l'estiu compta amb un quiosquet i una extensa arbreda amb ombra. Es troba en un entorn aïllat, a quatre quilòmetres de distància de Benidorm, però el seu emplaçament entre muntanyes complica el seu accés, encara que es pot arribar amb cotxe sense problema.

Esta esplèndida cala destaca per la seua tradició nudista i pel seu entorn natural idíl·lic en una de les zones més belles del Mediterrani. Sol ser una cala poc concorreguda i suposa un lloc ideal per a la pràctica de la pesca i el busseig. De fet, el tub respirador és una de les activitats recomanades per a realitzar en esta paradisíaca cala gràcies als seus excel·lents fons marins.

Cala Mascarat (Altea)

Cala Mascarat
Cala Mascarat

L'últim punt d'este viatge a través del litoral alacantí és Altea. Este preciós poble amb el seu característic barri antic replet cases blanques amaga multitud de tresors amagats. Entre ells, la cala Mascarat és un dels menys coneguts. Les aigües cristal·lines d'esta cala de cudol, sense arena i amb bitles, faran les delícies dels amants del tub respirador. A més, la punta del Mascarat i el dic nord de la marina esportiva formen una protegida ancorada excel·lent per al bany.

Arxivat a:

Destacats