Focs artificials a Alacant i Elx pel 9 d'Octubre: hora i ubicació

Totes dues ciutats s'il·luminen amb llum i color esta nit amb el llançament d'un castell de focs artificials per a commemorar el Dia de la Comunitat Valenciana

Guardar

Castell de focs artificials
Castell de focs artificials

Després de diverses jornades en les quals s'han succeït els actes commemoratius pel 9 d'Octubre, demà arriba el punt àlgid amb la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana. Mercats medievals, lectures de Tirant lo Blanch, concerts i activitats culturals s'han estés durant l'última setmana, però serà la pólvora l'encarregada de donar la benvinguda a esta efemèride valenciana en les quatre ciutats més importants de la Comunitat Valenciana. Així, Castelló, València, Alacant i Elx brillaran en la nit d'este dimarts 8 amb el llançament d'un espectacular castell de focs artificiales.

Tant la capital alacantina com la ciutat il·licitana es preparen per a gaudir de la llum, el color i el so que oferixen estos grans espectacles pirotècnics, que començaran a les 23:59 hores. Els assistents vibraran amb un colorit especial replet de seqüències innovadores, cascades, figures impressionants i el baluern sincronitzat dels coets que crearan una experiència envolupant durant un total de quinze minuts.

Però, on es duran a terme estos focs artificials? La pirotècnia villenera Coeters Dragons serà l'encarregada del llançament des de la plataforma situada en el Port d'Alacant, mentre que a Elx serà la Pirotècnia Ferrández qui realitze el tret pirotècnic des del Pont del Ferrocarril. Dos escenaris immillorables, un enfront del litoral alacantí, i l'altre en ple cor il·licità al costat del Parc Municipal, General Lacalle i Francisco Fernández Ordoñez, que permetrà gaudir dels espectacles des de molts racons d'Alacant i Elx.

Dansà popular i música

Estos castells de focs artificials estan organitzats per la Generalitat per a retre homenatge a una data clau en la història de la Comunitat Valenciana: el 9 d'Octubre. Un dia en què es rememora l'entrada del rei Jaume I a la ciutat de València en 1238 en plena reconquesta dels regnes cristians al territori de la Península Ibèrica sota domini musulman. Una seqüència històrica que marca l'inici de gran part de la cultura, la llengua i la societat actual en el conjunt de la Comunitat Valenciana.

En este sentit, la ciutat d'Alacant prosseguix amb els actes durant este dimecres en la jornada central de la festivitat a través d'una dansà popular que partirà des de la Plaça de la Mar fins a l'auditori de la Petxina de l'Esplanada a partir de les 11 hores. Els grups de dansa Cresol i Postiguet, al costat dels icònics 'Nanos i Gegants' d'Alacant i músics de la Federació de Folklore d'Alacant participaran en esta mostra de les tradicions alacantines.

A més, a les 12 hores, la Banda Simfònica Municipal oferirà un concert a l'auditori de la Petxina que inclou peces emblemàtiques de la música valenciana i alacantina com a 'L`Entrà de la Murta', de Salvador Giner; 'Rapsòdia valenciana', de Manuel Penella; 'La flor del taronger', de Miguel Ans; 'El Rabajól', de Rafael Talens; 'Rotllo i canya', de José García'; 'Perla alacantina', de José Alfosea; 'La vall i la muntanya', d'Antonio Ferriz; i 'La millor terra del món', d'Ernesto Rosillo.

Arxivat a:

Destacats