El TRAM i els interurbans d'Alacant prolonguen la gratuïtat per als menors de 31 anys

Mazón anuncia la pròrroga del transport gratis per a joves i els descomptes del 50% en els títols multiviatge i abonaments temporals

Guardar

Línia 3 del TRAM d'Alacant en paral·lel a la costa
Línia 3 del TRAM d'Alacant en paral·lel a la costa

El transport públic gestionat per la Generalitat Valenciana continuarà sent gratis per als joves alacantins menors de 31 anys fins a final de 2024. Així ho ha avançat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, en un “esforç per promoure la mobilitat sostenible i oferir un transport públic accessible”. A més, també s'amplia el descompte general del 50% en els bons, abonaments i títols multiviatge del conjunt dels servicis autonòmics que inclouen el TRAM i els autobusos interurbans, així com Metrovalencia, Metrobús i el TRAM de Castelló.

L'anunci s'ha realitzat este dimarts 18 de juny després de la reunió del consell d'administració de FGV en l'estació de La Marina d'Alacant, on s'ha acordat tramitar un decret llei per a estendre estes mesures fins al 31 de desembre de 2024. La decisió s'emmarca en un conjunt de mesures que es van desenvolupar per a alleujar la càrrega econòmica dels ciutadans i fomentar l'ús del transport públic com una alternativa viable i sostenible als vehicles privats, a la qual se suma la congelació de les tarifes del transport públic per a l'any 2024.

Impulsar l'accessibilitat al transport públic

Mazón ha emfatitzat que l'objectiu principal d'estes iniciatives és oferir un transport públic de qualitat, accessible i universal per a totes les famílies. “Volem garantir que totes les persones, independentment de la seua situació econòmica, puguen accedir al transport públic”. A més, el cap del Consell ha incidit en la importància d'impulsar la mobilitat sostenible com a part de l'estratègia de la Generalitat per a combatre el canvi climàtic i reduir la petjada de carboni.

El decret llei que regularà la pròrroga d'estes mesures serà tramitat pel ple del Consell en les pròximes setmanes. S'espera que la seua implementació siga immediata, garantint que els usuaris puguen continuar beneficiant-se dels descomptes i la gratuïtat sense interrupcions. En un comunicat, la mateixa Generalitat destaca que continua treballant en la millora dels servicis i la infraestructura del transport públic, amb l'objectiu de crear un sistema “més eficient i respectuós” amb el medi ambient.

En este sentit, els joves menors de 31 anys podran continuar utilitzant de manera gratuïta tant el TRAM com les línies d'autobusos que connecten la capital alacantina amb les principals localitats de l'àrea metropolitana com El Campello (Línia 21), Sant Joan d'Alacant i Mutxamel (Línia 23) i Sant Vicent del Raspeig (Línia 24).

Al seu torn, la pròrroga del 50% de descompte en bons, juntament amb la congelació de tarifes, són passos significatius cap a un transport públic més accessible i sostenible en la Comunitat Valenciana. Estes accions no sols beneficien als usuaris actuals, sinó que també establixen les bases per a un futur en el qual el transport públic siga l'opció preferida per a tots.

Destacats