Desarticulada una perillosa xarxa de tràfic de drogues a la Marina Alta

Els membres de la banda, que venien les substàncies en diverses localitats de la Marina Alta, estaven liderats per l'ama d'una perruqueria a Ondara

Guardar

Agente Guardia Civil
Agente Guardia Civil
La Guàrdia Civil ha tallat d'arrel el consum de cocaïna a la comarca de la Marina Alta (Alacant), després d'haver detingut a un perillós grup criminal dedicat al trànsit d'aquesta substància i altres drogues similars. L'operació, que ha sigut batejada com ‘Nobuki’, ha culminat en l'arrest de tots els integrants de la banda, així com amb la confiscació de la mercaderia i armes de foc, entre elles, canons retallats i un matxet de gran grandària.A través de diverses intervencions de droga en la zona, que van començar a ser requisades el mes de febrer passat, les autoritats han pogut desemmascarar a la capitost d'aquesta xarxa de tràfic de drogues. Per a la seua sorpresa, la líder no era altra que una propietària d'una perruqueria a Ondara. Aquesta dona utilitzava el seu negoci per a blanquejar els diners que obtenia amb la venda de drogues.Segons fonts de l'Institut Armat, l'acusada vivia amb la seua parella en una zona de difícil accés situada en el municipi alacantí de Beniarbeig. Quan els agents van centrar les seues sospites en la perruquera i el seu cònjuge, van iniciar una primera fase de vigilància prop de l'habitatge. No obstant això, aquesta residència comptava amb un xicotet búnquer il·legal, proveït d'un sistema de vídeo, que detecta qualsevol tipus d'amenaça externa en el domicilio.Aquestes mesures extremes de seguretat no van entorpir l'objectiu dels agents, que van aconseguir identificar a la resta d'integrants de la banda criminal, l'activitat de la qual es reduïa a vendre cocaïna i drogues similars en poblacions d'Alacant com Pego, Pedreguer, Xaló, Dénia, Ondara, Orba, el Verger i Beniarbeig.

El segon escaló: la confiscació d'armes i droga

Tras aquest primer reconeixement, li va seguir una segona fase l'anterior 25 de juliol, quan la Guàrdia Civil i l'Equip ROCA de Calp van procedir al registre de tres immobles a la Marina Alta i la perruqueria a Ondara. També va participar en la batuda el lloc principal de l'el Verger.En aquestes operacions, es van intervindre set grams de cocaïna; 280 grams d'haixix; 80 plantes de marihuana; 866 grams de cabdells de cànnabis; així com diverses peces de material per al processament de les drogues i dos vehicles de motor de gamma mitjana utilitzats per a la seua venda. Per si no fos prou, també es van confiscar armes de foc perilloses, com dues escopetes amb canons retallats, un matxet de grans dimensions i una arma llarga d'aire comprimit.Els detinguts, l'edat dels quals oscil·la entre els 27 i els 59 anys, han sigut imputats per un quàdruple delicte contra la salut pública, pertinença a una organització criminal, blanqueig de capitals i tinença il·lícita d'armes. Després d'haver passat pel jutjat de guàrdia i instrucció de Dénia, s'ha decretat la posada en llibertat de tots ells, encara que amb mesures cautelars.
Destacats