L'incendi de Tàrbena evoluciona favorablement, però encara no es dona per controlat

Més de 200 efectius i sis mitjans aeris treballen per a estabilitzar el foc després d’una nit en la qual ha desaparegut la flama en el perímetre

Guardar

incendio-forestal
incendio-forestal
L'incendi forestal que des de diumenge passat ha cremat prop de 640 hectàrees en la Serra Ferrer, entre Tàrbena i Xaló, avança de manera “favorable”. Esta és l'última actualització oferida des del Centre de Coordinació d'Emergències de la Comunitat Valenciana. No obstant això, els treballs de control i extinció continuen actius per a tractar d'estabilitzar el foc després d'una segona nit que ha evolucionat millor després de les complexitats tècniques per a accedir al terreny durant les primeres hores.Més de 200 efectius es troben desplegats este dimarts en esta zona de la Marina Baixa per a dur a terme les tasques d'extinció. En concret, el dispositiu de medis terrestres està integrat per sis dotacions del Consorci Provincial d'Alacant i altres sis unitats dels Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana, sis autobombes, així com diferents efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME). A més, fins a sis mitjans aeris s'han incorporat als treballs des de primera hora d'este matí, que aniran reduint-se al llarg de la jornada.El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, assenyala en l'últim balanç de la situació des del Lloc de Comandament que les pròximes hores seran determinants per a comprovar si es pot donar per estabilitzat l'incendi, però matisa que les hores centrals del dia poden resultar “crucials”. En este sentit, Montero subratlla que el treball manual sobre el terreny és fonamental per a acabar de sufocar l'incendi en aquells punts on ja no hi ha flama, però poden ressorgir.

Una crema agrícola, principal hipòtesi

De moment, dos persones van ser detingudes ahir dilluns i posades en llibertat a l'espera de passar a disposició judicial per estar presumptament involucrades en la crema agrícola que es va descontrolar este diumenge i va originar el foc. Encara que la investigació continua oberta, la principal hipòtesi d'este incendi que ha obligat al desallotjament de més de 180 persones —que seguixen sense saber quan podran tornar a les seues cases— és aquesta.És per això que el Consell va anunciar, a través del president Carlos Mazón, que les cremes de restes agrícoles queden prohibides fins a octubre en tota la Comunitat Valenciana a excepció de la palla de l'arròs o en els casos que puguen comportar un risc fitosanitari.Respecte a la impaciència del veïnat desallotjat, el responsable d'Emergències, ha explicat que entén la situació però convidava a la cautela per a evitar avançar-se i esperar que passen les hores més perilloses del dia. Quant a les comunicacions, la CV-715 és l'única via que continua tallada.

Arxivat a:

Destacats