La Guàrdia Civil troba els cadàvers d'un xiquet i dos adults en una platja d'Alacant

En total s'han trobat cinc cadàvers entre la platja del municipi Pilar de la Foradada i La Mànega de Múrcia

Guardar

Sucesos.- Hallan cinco cadáveres en playas de Alicante y Murcia que podrían ser de una patera que partió desde Argelia
Sucesos.- Hallan cinco cadáveres en playas de Alicante y Murcia que podrían ser de una patera que partió desde Argelia

La Guàrdia Civil ha localitzat els cadàvers de tres personas a la platja del municipi alacantí Pilar de la Foradada durant aquest cap de setmana. A aquests se li sumen altres dos cadàvers que van ser trobats en aigües murcianes, concretament en La Mànega de Múrcia. S'ha obert una investigació per a conéixer si els morts pertanyen a un grup de persones migrants que viatjava en pastera procedent d'Algèria.

Els cossos dels morts trobats a la platja d'Alacant són un xiquet, un home i una dona, dels quals es desconeix l'edat. Els tres cossos van ser trobats el diumenge 28 d'agost a la vesprada, entre les 16.00 hores i les 22.30 hores.

A més, altres dos cossos han sigut trobats a Múrcia, en aigües del municipi de San Javier. En primer lloc, es va trobar a un home al voltant de les 13.30 hores del diumenge per una embarcació d'esbarjo; per a després trobar el cos d'una dona al voltant de les 19.00 hores del mateix dia per un conductor d'una moto d'aigua.

Un supervivent a Xàbia

L'operació que investigava aquests successos es va iniciar després que s'interceptara una embarcació prop del Cap de la Nau, a Xàbia, en la qual només es trobava una persona a bord. Aquest supervivent va declarar que amb ell viatjaven entre unes 14 i 16 persones, entre les quals hi havia menors d'edat, però que va bolcar durant la travessia.

Segons fonts del govern, l'embarcació va eixir d'Algèria a principis d'agost, i tres setmanes després, va patir un colp de mar que va fer que l'embarcació bolcara mar endins. Això va provocar que la majoria de les persones que es trobaven en ella, desaparegueren al Mediterrani.

Ara mateix els agents de la Guàrdia Civil realitzen una investigació per a saber si els cadàvers trobats a Alacant i Múrcia són els d'aquesta embarcació trobada a Xàbia, i no es descarta que apareguen més morts en les costes del sud de la Comunitat Valenciana, a causa dels corrents marins.

Destacats