VÍDEO: així són les labors d'extinció de l'incendi de Xixona

L'evolució de l'incendi en abocador Pedra Negra és favorable i es redueixen les emissions de fum

Guardar

Los bomberos realizan labores de extinción en Xixona

L'incendi en l'abocador de Xixona que va començar en la vesprada del passat diumenge 7 de juliol continua actiu, encara que l'evolució és “favorable” i les emissions de fum s'han reduït “considerablement”. Este és l'últim part informatiu d'Emergències 112CV després que la Conselleria de Medi Ambient decretara en la vesprada d'ahir una sèrie de recomanacions per a limitar les activitats a l'aire lliure en els municipis i zones pròximes de l'incendi a conseqüència del núvol de fum.

Els efectius del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant continuen treballant en l'extinció del foc que es va iniciar en la CV-800, a l'interior de la planta Pedra Negra, sobre les 16 hores del diumenge i que dilluns passat es va donar per estabilitzat, estat en el qual es manté en l'actualitat encara que amb una evolució favorable segons les autoritats.

El Consorci ha explicat en un comunicat que els equips d'extinció treballen fonamentalment a cobrir amb terra les àrees cremades de l'incendi i és per això que el desenvolupament del foc ha controlat la seua expansió. A més, esta capa de terra i arena permet reduir les emissions de fum que, segons apunta l'òrgan autonòmic d'emergències “han baixat considerablement, aproximadament un 50% menys".

Actualment, en l'extinció de l'incendi treballen una bomba rural pesada, una unitat mane direcció amb un sotsoficial, un sergent, un cap i quatre bombers.

El Consorci ha assenyalat que els equips van girant i, en estos moments, les labors se centren a dirigir els equips de maquinària pesant, que són de l'empresa concessionària —les retroexcavadores i buldòzers—, per a tapar la superfície cremada amb terra i refrescar-la amb aigua. D'esta manera, s'evita que les restes, calius o emissions de gasos contacten amb l'oxigen d'aire i es reproduïsca el foc.

Destacats