Violència de gènere: investiguen el presumpte assassinat d'un matrimoni a Villena

La dona es trobava prostrada en el llit i l'home, penjat

Guardar

Agente de Guàrdia Civil, en la investigació d'un cas de violència masclista
Agente de Guàrdia Civil, en la investigació d'un cas de violència masclista

L'Ajuntament de la localitat alacantina de Villena ha decretat tres dies de dol i un minut de silenci per la mort d'un matrimoni, els cossos del qual van ser trobats en la seua vivenda este divendres. S'investiga si podria tractar-se d'un nou cas de violència masclista i la Delegació de Govern contra la Violència de Gènere recapta dades per a esclarir què ha ocorregut.

En concret, la Guàrdia Civil va rebre un avís del 112 este divendres 5 de juliol al voltant de les 13.30 hores, informant de la localització de dos cadàvers que es trobaven en la seua vivenda, situada en una partida rural de Villena.

Fins allí es van desplaçar diversos agents de l'Equip Territorial de Policia Judicial de Villena. Van comprovar que era un matrimoni: ella, de 67 anys, estava prostrada en un llit, i ell s'havia penjat.

La Guàrdia Civil investiga què ha ocorregut amb la seua mort, i malgrat que no existien denúncies prèvies, tot apunta al fet que podria ser un nou cas de violència de gènere. La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha apuntat que, en cas de confirmar-se, esta seria "la víctima número 20 des de principi d'any, la tercera en la Comunitat Valenciana, una xifra insuportable, terrible i devastadora per a la nostra societat que lluitarà cada dia contra este terrorisme masclista".

Consternació a Villena

El municipi es troba consternat des que es va conéixer el cas. El consistori ha expressat el seu "enèrgic i absolut rebuig a la violència de gènere" i ha convocat un minut de silenci este dissabte 6 de juliol a les 18.00 hores en la plaça de Santiago. A més, l'alcalde, Fulgencio Cerdán, ha decretat tres dies de dol oficial i ha ordenat que les banderes de l'Ajuntament onegen a mitja asta "en senyal de protesta contra este nou crim masclista que ha posat fi a la vida d'una veïna de la localitat".

També s'ha establit la suspensió dels actes organitzats per l'Ajuntament i de la representació institucional de l'equip de govern municipal en els esdeveniments organitzats per altres entitats. L'equip de govern municipal ha transmés les seues condolences als familiars i amics de la víctima i s'ha sumat a la "ferma condemna per este execrable crim comés contra una dona", unes paraules a les quals s'ha sumat Bernabé a través de les seues xarxes socials.

El primer edil ha instat la societat, "per damunt de tota una altra consideració", a "tancar files contra la violència masclista, una xacra social insuportable, una situació impròpia de societats modernes, justes i equitatives" i ha sol·licitat als poders públics amb competències "noves mesures contra la violència exercida contra les dones".

Destacats