Alacant floreix després de les Fogueres i coneix el millor aparador

L'Ajuntament planta més de 2.000 flors en el front litoral i lliurament els premis a la millor decoració en el quart concurs d'aparadors durant les Fogueres

Guardar

Reposición plantas de flor en jardineras tras las Hogueras
Reposición plantas de flor en jardineras tras las Hogueras

Els ressons de les Fogueres encara segueixen ressonant en la ciutat d'Alacant després d'unes festes de rècord amb la participació de més d'un milió i mig de persones; i que es va allargar durant una setmana més amb els Focs des del Cocó per a donar la benvinguda a la temporada alta d'estiu. És per això que el servei municipal de Parcs i Jardins 'Brolla Alacant' procedeix estos dies a la reposició de més de 2.000 plantes en flor perquè "Alacant mostre el seu millor cara", després que durant la primavera es replantaran tots les zones enjardinades del front litoral amb més de 5.000 plantes florals i arbustivas.

En concret, l'actuació s'està duent a terme en els maceteros circulars que adornen els carrers i places més turístiques de la ciutat, así com un tram d'uns cinquanta metres del parterre lateral de la dàrsena portuària, en l'accés a l'Esplanada, i en altres punts amb conjunts d'arquitectura floral en el centre tradicional. El vicealcalde i regidor de Medi ambient, Manuel Villar, ressalta la imatge d'Alacant com a "ciutat distingida" i destaca la replantación d'algunes zones que "adornen els nostres principals espais turístics, passejos, edificis singulars i monuments amb una imatge més bonica i agradable".

Reposición de plantas de flor en parterres y maceteros tras las Hogueras
Reposición de plantes de flor en parterres i maceteros després de les Fogueres

Certamen d'aparadors de Fogueres de Sant Joan

Després d'anunciar la millor mascletà de 2024, en la qual es va imposar la pirotècnia Focs Artificials del Mediterrani, l'Ajuntament ha entragado també els premis de la quarta edició del Concurs d'Aparadors Fogueres de Sant Joan 2024 amb dues propostes en homenatge a l'acte de l'Ofrena de flors. En total s'han presentat 42 establiments del centre i dels barris a un certamen que el seu objectiu és reconéixer i premiar el treball i la dedicació del sector comercial i contribuir a engalanar els carrers durant les festes.

Así, el jurat ha fallat que el primer premi dotat amb 3.000 euros siga per a la Floristeria Orquídia Haus, per la seua obra singular del bust d'una núvia alacantina assemblant a la rematada d'una foguera realitzada amb fulles de faig i bedoll, flors, branques de palmeres i material de la floristeria natural, i una ofrena a la Verge del Remei amb un catafalco.

Escaparate ganador de las Hogueras 2024
Aparador guanyador de les Fogueres 2024

Esta mateixa temàtica ha sigut la seleccionada pel comerciant Miguel Angel Montero guanyador del segon premi en el seu establecimeinto Autoservei de la Llar. El guanyador de la passada edició ha tornat a sorprendre amb una proposta molt treballada i original que ret homenatge a la Verge del Remei i la seua Ofrena simulat figures d'una parella d'huertanos amb la vestimenta del segle XVIII amb les seues ofrenes florals, que al costat de l'escut d'Alacant coronen la proposta amb una rèplica de l'emblemàtica font de la plaça dels Estels amb fum assemblant les mascletàs.

Al seu torn, el certamen ha atorgat un tercer premi a 10 aparadors amb 1.000€ cadascun, els comerços seleccionats pels seus dissenys i propostes han sigut Merceria Mabe, Grisalla Art, Optima Immobiliària, Filant Cerimònia i Moda Home, Xarcuteria Rafael Serna, L'Orquídia, Pastisseria Jopemania en Dolç, Fruites i Verdures Mora, Grafibel 2010 i Aperitius Gisbert.

Destacats