Alacant renova els jardins de Tabarca

Guardar

Elements decoratius a l'Illa de Tabarca
Elements decoratius a l'Illa de Tabarca

En plena temporada alta d'estiu, el servici municipal de Parcs i Jardins ‘Brolla Alacant’ ha posat en marxa una actuació de millora paisatgística en un dels entorns privilegiats de la ciutat: l'illa de Tabarca. Així, esta iniciativa té com a objectiu millorar els parterres i els espais enjardinats mitjançant la plantació d'espècies resistents al vent —habitual a l'illa— i mitjançant la distribució de grava de color blanc decorativa per a "millorar la imatge i afermar la sustentació de la terra".

Este espai protegit és, al seu torn, l'illa habitada més xicoteta d'Espanya. Malgrat la seua llunyania amb el nucli urbà de la capital alacantina, es tracta d'un dels grans atractius turístics i és per això que el servici ‘Brolla Alacant’ realitza revisions periòdiques de totes les seues zones verdes. De fet, l'any passat es va procedir a la ventilació del terreny, la revisió del reg i la plantació d'espècies amb port capaços de suportar els rigors climatològics de l'illa, amb una especial atenció que foren resistents a les ratxes de vent.

També es duu a terme abans d'iniciar-se la temporada estiuenca, de manera paral·lela a l'adaptació dels parterres, una actuació de desbrossament i neteja de marges per a eliminar les proliferacions d'herbes amb l'objectiu que l'illa present la seua millor imatge.

Operarios de Parque y Jardines trabajan en las zonas verdes de Tabarca
Operaris de Parc i Jardins treballen en les zones verdes de Tabarca

El vicealcalde i regidor de Medi Ambient, Manuel Villar, ha recordat que “Tabarca rep uns servicis com la resta dels barris de la ciutat. Hem adaptat el servici de neteja i recollida de residus, introduint el sistema ‘porta a porta’ per als establiments hostalers amb la finalitat d'evitar la presència de contenidors en els seus pintorescos carrers i, també, estem fent un gran esforç per millorar el seu paisatgisme amb espais i parterres cuidats”.

Villar ha recordat que “la reserva marina de Tabarca és un bé singular d'Alacant i consegüentment hem de protegir-lo i conservar-lo”. En este sentit, ha recordat també “que l'Ajuntament ha adquirit l'única parcel·la privada que quedava en la zona no habitada de l'illa juntament amb algunes edificacions tradicionals per a garantir la seua conservació mediambiental”.

Destacats