Alacant supera les 3.200 tones de residus arreplegats en la setmana de Fogueres

Els servicis de neteja municipals han retirat altres 643 tones de cendres i restes de la Cremà, 45 més que l'any passat, amb un augment del 7,5%

Guardar

Operarios durante el dispositivo de limpieza por la Cremà
Operarios durante el dispositivo de limpieza por la Cremà


Alacant ha tornat a batre un nou rècord en la producció i recollida de residus en la setmana de Fogueres aconseguint-se un total de 3.204,43 tones retirades entre el 18 i el 24 de juny, un 6,2% més que l'any passat en el qual es van arreplegar 3.016,76 tones, la qual cosa representa 187,67 tones més. A més s'han arreplegat altres 643 tones de cendres i restes de la Cremà dels monuments. L'arreplegada ‘porta a porta’ en racós i barraques, novetat enguany, ha funcionat amb satisfacció eliminant la presència de contenidors al carrer.

El vicealcalde i regidor de Neteja Viària i Gestió de Residus, Manuel Villar, ha ressaltat la principal novetat en este dispositiu especial de neteja de Fogueres 2024. “Hem canviat radicalment el sistema de recollida en racós i barraques, tant en el centre com en les 22 instal·lacions situades en els barris del perímetre, amb un resultat molt satisfactori tant des del punt de vista de la recollida com de l'eliminació de contenidors al carrer”, ha ressaltat Villar.

Manuel Villar també ha agraït “la col·laboració de tots, que ha sigut molt gran, meravellosa, i al final hem aconseguit que millorar la recollida eliminant els contenidors que donaven mala imatge i reforçant la neteja amb 8 equips en tot el centre urbà que han permés que l'aspecte de neteja haja millorat sensiblement”, qui tampoc ha oblidat “agrair l'esforç dels treballadors i de l'empresa concessionària, Netial, per esta gran faena”.

L'edil també ha ressaltat el reforç en la col·locació de banys portàtils als carrers per a evitar orines en la via pública. “Hem instal·lat este any 42 banys públics més dels habituals a la ciutat, inclosos nous models oberts per a evitar els habituals que persones orinen a les cantonades i façanes, que han funcionat bé i que volem reforçar per a pròximes edicions.

Limpieza del día de la Cremà en la plaza del Ayuntamiento
Neteja del vaig donaŕa de la Cremà en la plaça de l'Ajuntament

En general, el regidor de neteja ha destacat “la presència d'un dispositiu format per més de 250 operaris de neteja i recollida de residus, que a més del sistema ‘porta a porta’ ha permés treballar concentrant efectius en els punts que més el necessitaven amb un sistema circular, distingint els servicis en el centre i en els barris de la perifèria, que ha donat molt bon resultat enfront del model utilitzat amb anterioritat més radial en el qual es treballava de fora a endins”.

Manuel Villar ha ressaltat també com Netial ha posat al servici de la ciutat tota la nova maquinària d'escombratge i fregat, a més dels camions recol·lectors, tractors en platges i altre equipament que s'ha incorporat amb la nova contracta i que s'ha deixat notar permetent realitzar una neteja més ràpida i eficaç de carrers i places.

Arxivat a:

Destacats