Castells de Focs Artificials d'Alacant 2024: horari, ubicació i com arribar

La platja del Cocó servix d'escenari d'estos espectacles pirotècnics que comencen este dimarts 25 i es prolonguen fins dissabte 29 de juny

Guardar

Castell de Focs Artificials a Alacant
Castell de Focs Artificials a Alacant

La ciutat d'Alacant ha viscut este 2024 unes Fogueres de Sant Joan històriques, acompanyades d'un rècord d'afluència de visitants amb més d'un milió i mig de persones i un 93% d'ocupació hotelera durant les festes. Però la ressaca festiva continua al llarg d'esta setmana després de la tradicional cremà que va consumir en cendres els diferents monuments distribuïts al llarg de la capital alacantina. En esta ocasió, l'agenda pirotècnica es trasllada a la vora de mar amb els Focs Artificials del Cocó.

Així, estos característics espectacles de llum i color es duran a terme cada nit a les 00.00 hores des d'este dimarts 25 i fins dissabte que ve 29 de juny des de la part final de l'arenal del Postiguet. Sens dubte, els castells de focs artificials suposen el millor final de festes a través de trets que entrellacen una àmplia varietat d'efectes, des de coets i petards fins a figures i formes més complexes, com a cascades, palmeres i ventalls que generen dissenys innovadors i creatius.

Les zones pròximes, i altres racons més allunyats amb una visibilitat exquisida, s'omplin de públic des de diverses hores abans per a contemplar uns espectacles multitudinaris. En este sentit, el TRAM d’Alacant ampliarà el servici nocturn amb diverses freqüències en les Línies 2 (Sant Vicent del Raspeig), 3 (El Campello) i 4 (Platja de Sant Joan) fins a aproximadament les 2h de la matinada per a facilitar els desplaçaments. És per això que el tramvia es convertix en una de les millors opcions tant per a accedir a la platja alacantina com per a tornar a casa després de gaudir dels castells de focs artificials.

Programació dels Focs 2024

Els Focs Artificials des de la platja del Cocó són, al costat de les mascletàs en la plaça dels Estels, dos dels moments més esperats per tots els alacantins i alacantines. El seu atractiu visual i auditiu els convertix en un pla imprescindible en la setmana posterior a les Fogueres. Així, la programació dels Focs d'este 2024 reunix a les millors pirotècniques de la Comunitat Valenciana, algunes d'elles repetiran després de fer vibrar al públic durant el concurs oficial en l'emblemàtica escultura en el centre d'Alacant.

Castillo de Fuegos Artificiales en Alicante
Castillo de Focs Artificials a Alacant

En este sentit, Focs Artificials del Mediterrani seran els encarregats d'inaugurar este dimarts 25 uns espectacles pirotècnics inigualables que deixen postals per al record. El dimecres 26 serà el torn dels villeners Coeters Dragon, mentre que el dijous 27 la Pirotècnia Ferrández llançarà al cel d'Alacant un disseny creatiu que no deixarà indiferent a ningú. El divendres 28 serà Hermanos Ferrández qui faça les delícies dels que s'acosten a veure els Focs, i el dissabte 29 tancarà el concurs Pirotècnia Turis.

Així seran els focs artificials de 2024

Igual que les mascletàs d'Estels, existeixen una sèrie de criteris mínims que han de complir totes les pirotècnies per a entrar en concurs. Així doncs, la durada mínima de cadascun dels castells de focs artificials serà de 15 minuts. A més, el calibre màxim dels artificis pirotècnics serà de 175 mm sense carcasses ni canvis de repetició, encara que es podran disparar carcasses de canvis de repetició de calibres que no superen els 125 mm.

Al seu torn, el conjunt dels artificis pirotècnics que conformen la seqüència de tret haurà d'igualar o superar els 350 kg NEC. Els focs seran, principalment, aeris orientats cap al mar, però una de les característiques que converteixen a este espectacle en únic és la presència també de focs aquàtics. La pirotècnia que aconseguisca enlluernar al jurat pel seu disseny innovador, creatiu i un ritme amb personalitat rebrà un premi de 2.000 euros.

En concret, els criteris de valoració que utilitzaran els integrants del jurat a l'hora de seleccionar les propostes presentades, segons ha especificat el consistori alacantí, estaran basats en la temàtica i les característiques definitòries de l'espectacle. També es valorarà les classes i la quantitat d'artificis pirotècnics, así com l'ús variat de colors, patrons rítmics i elements innovadors que s'utilitzen.

Arxivat a:

Destacats