L'hostaleria alacantina se suma a la "ona verda” de reciclatge de vidre

Més de 200 establiments participen en aquesta campanya estiuenca que reconeix la labor del sector de la restauració i el seu compromís "cap a un desenvolupament sostenible"

Guardar

Caixes amb botelles de vidre en un restaurant
Caixes amb botelles de vidre en un restaurant

L'estiu en una ciutat com Alacant, i la majoria dels municipis costaners d'Espanya, està acompanyat d'eixe caràcter obert que ompli les terrasses dels locals de restauració. L'increment en el consum de begudes embotellades és considerable i el reciclatge d'este vidre es convertix en essencial. És per això que Ecovidre ha posat en marxa la quinta edició del #MovimientoBanderasVerdes per a posar en valor i reconéixer el compromís de l'hostaleria local i els ajuntaments en el reciclatge d'envasos de vidre, la protecció del medi ambient i l'avanç cap a un desenvolupament sostenible.

Esta iniciativa pretén conscienciar per a donar resposta als elevats índexs de consum d'envasos de vidre que es registren en les zones costaneres del nostre país durant l'època estival. De fet, durant els mesos d'estiu es consumixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i prop del 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús que es posen en el mercat són generats pel sector hostaler.

El Moviment Banderes Verdes s'ha consolidat com una iniciativa clau per a Ecovidre dins de la seua aliança amb el sector de l'hostaleria. A nivell nacional, la cinquena edició d'esta campanya comptarà amb la participació de més de 156 municipis costaners de cinc comunitats autònomes diferents i més de 16.000 establiments hostalers. Totes eixes localitats competiran per fer-se amb els nous guardons que Ecovidre entregarà en el territori nacional.

Així, este 2024 s'han adherit més de 219 establiments de la capital alacantina amb l'objectiu d'aconseguir eixa “Bandera Verda de la Sostenibilitat” d'Ecovidre. Alacant rivalitzarà amb fins a 40 municipis valencians per a aconseguir un guardó que van obtindre L'Alfàs del Pi i Finestrat durant la passada edició d'esta iniciativa. A més, conscient de la necessitat de fer costat a l'hostaleria, Ecovidre posa en marxa a un equip d'educadors ambientals per a dotar de mitjans, informació i incentius al sector HORECA.

Una ciutat conscienciada amb el reciclatge

El vicealcalde i regidor de Medi Ambient, Manuel Villar, ha ressaltat “la importància de la col·laboració dels establiments d'hostaleria en esta campanya d'estiu per al reciclatge de vidre en un moment de màxima generació per l'augment de l'arribada de turistes”. Al mateix temps, ha agraït als alacantins “l'esforç que realitzen en el reciclatge en els seus domicilis que permet recuperar més del 60% del vidre usat”.

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Alacant dona suport a este moviment fomentant la col·laboració en la campanya estival de reciclatge de vidre entre els establiments hostalers situats en les zones més turístiques, així com amb reforçant la seua comunicació d'este moviment per la sostenibilitat a través d'opis publicitaris i accions en premsa i xarxes socials.

El gerent d'Ecovidre a la Comunitat Valenciana, Roberto Fuentes, ha explicat que "enguany Ecovidre reconeixerà als dos establiments hostalers més responsables i compromesos amb la sostenibilitat de la Comunitat Valenciana, avaluant les seues iniciatives per a millorar la gestió del reciclatge de residus, el seu consum d'energia i aigua o la seua aposta per una compra sostenible, entre altres variables". "Així mateix i com a novetat enguany, a part d'este reconeixement, Ecovidre convidarà a dos persones de cada establiment guanyador, a gaudir d'una Màster Class i una degustació de diversos plats oferits per un reconegut xef amb Estrella Verd Michelin", ha conclòs Fuentes.

Destacats