Les línies TAD d'Alacant es renoven amb més freqüències i noves parades

El Transport a Demanda de les partides rurals amplia el seu horari i genera noves connexions en la Universitat, la Canyada i Verdegás

Guardar

Taxis a la ciutat d'Alacant
Taxis a la ciutat d'Alacant

El Transport a Demanda (TAD) a Alacant es va implantar de forma definitiva al juliol de l'any 2023 després de tres mesos de projecte pilot. Ara, després d'un any complet en funcionament, el servei encara la temporada d'estiu amb novetats. Així, entre els canvis destaca l'ampliació de les freqüències amb nous horaris més flexibles i la incorporació de més parades intermèdies durant del recorregut. No obstant això, no es tracten de les úniques modificacions, doncs este sistema de taxis compartits per a les partides rurals presenta una gran renovació en el servei.

En este sentit, l'Ajuntament ha establit eixides cada hora des de totes les capçaleres de les sis línies. L'horari durant els dies laborals s'estendrà de 6h a 22.30 hores, mentre que els dissabtes, diumenges i festius és de 7h a 22.30 hores. Sens dubte, una gran ampliació de freqüències tenint en compte que fins al 30 de juny este servei estava disponible fins a les 20h o 21h i s'iniciava a les 8h o 9h.

Al seu torn, la línia 2, que connecta Alacant i el Moralet a través de la la Canyada del Fenollar, deixarà de ser circular i amplia el seu servei igualandose amb la resta de línies del sistema TAD. Així mateix, s'han incorporat noves parades en les línies 1, 3 i 5 a petició de les associacions de veïns i s'han modificat alguns noms de parades.

Poste TAD en partidas rurales
Pal TAD en partides rurals

Per un altre costat, la renovació del servei també inclou la creació de nous nodes de connexió i enllaç amb diversos punts d'interés com la Universitat d'Alacant, on conflueixen les línies 1, 2, 3, i 4, així com en els CEIP La Canyada i Verdegás, fins a on arriben les línies 2 i 3. A més, l'Ajuntament ha explicat en un comunicat que, de la mateixa manera, s'han autoritzat els trajectes entre parades intermèdies de les partides que incloguen estos punts com a origen o destinació.

El regidor de Mobilitat Urbana, Carlos de Juan, subratlla que la implantació del TAD en les partides rurals d'Alacant és un "assoliment històric" i ressalta l'"èxit" d'un servei que "atén a les necessitats dels alacantins que viuen en les partides i que els permet una millor mobilitat amb la resta de la xarxa de transport públic de la capital".

Com funcionen les línies TAD?

El sistema TAD a Alacant s'estructura en sis línies: TAD1. Alacant – Moralet. TAD2. Alacant - La Canyada - Moralet - Villanueva - Alacant. TAD3. Alacant - L'Alcoraya – Rebolledo. TAD4. Alacant - Salar - Foncalent – Alacant. TAD5. Alacant – Bacarot. TAD6. Villafranqueza – Tángel.

Folleto de las líneas TAD en Alicante
Fullet de les líneas TAD a Alacant

Per a poder fer ús del servei, és necessari registrar-se a través de l'aplicació Choufer (web o mòbil) o telefònicament en el telèfon 965 313 667. El procés sol·licitarà adjuntar una còpia d'un document d'identitat (DNI/NIE/passaport). Una vegada realitzat el registre, per a poder començar a viatjar i abans de fer la primera reserva, s'ha d'abonar un primer import de 17,5 euros (Suport + Bono 10 TAD). El pagament es pot realitzar-se mitjançant targeta bancària o ingresse/transferència bancària.

Les tarifes aplicables en el TAD són les mateixes que en la xarxa TAM. Per tant, l'usuari pot abonar el seu viatge pagant en efectiu al taxista o consumint 1,45 € del seu Bo 10 TAD, amb targeta de crèdit o utilitzant el seu Bono Multiviaje TAM en les mateixes condicions que en l'autobús o el tramvia.

Arxivat a:

Destacats