Estos són els descomptes en el transport públic d'Alacant a partir de juliol

L'Ajuntament suprimix la gratuïtat en l'autobús urbà per als joves menors de 31 anys, però manté la bonificació d'un 50% en tots els bons i títols multiviatge

Guardar

Autobús elèctric d'Alacant
Autobús elèctric d'Alacant

Utilitzar el transport públic a la ciutat d'Alacant continuarà sent més econòmic fins al 31 de gener de 2025. Eixa és la reflexió que s'extrau amb els últims anuncis realitzats tant per l'Ajuntament d'Alacant com per la Generalitat Valenciana. Totes dues institucions mantindran els descomptes del 50% en el conjunt de bons mensuals i títols multiviatge. No obstant això, mentres que els autobusos urbans deixaran de ser gratuïts per als menors de 31 anys, els interurbans que connecten amb l'àrea metropolitana de la capital alacantina i el TRAM sí que prolonguen esta condició fins a finals de 2024.

En este sentit, les ajudes al transport públic són finançades en un 30% pel Govern d'Espanya mentres que el 20% restant de l'import l'assumix el mateix Ajuntament alacantí. No obstant això, la mesura extraordinària per a la gratuïtat dels joves suposava un desemborsament íntegre per al consistori i ha considerat que l'última pròrroga el mes de febrer serà la definitiva. Així, a partir de l'1 de juliol els autobusos urbans deixaran de ser gratuïts per als menors de 31 anys, encara que podran continuar beneficiant-se de les bonificacions als preus dels abonaments.

Així queden les tarifes reduïdes

La relació de preus amb esta ampliació dels descomptes en els autobusos urbans s'establix de la manera següent des del mes de juliol: la targeta Mobilis Or manté un preu de 2,50€; la Ruta 4/30 jove costarà 7,50€; el bo de trenta dies reduïx el seu preu a 20€; el títol multiviatge de 10 bitllets es queda en 4,35€ i el de 30 bitllets en 13,05€; la Mobilis Jove, tindrà un cost de 10,60€; i la Mobilis Escolar es fixa en 8,25€. Per part seua, esta bonificació també s'aplica a les targetes de turistes de 24h (6,50€), 48h (8€) i 72h (9€).

El regidor de Mobilitat, Carlos de Juan, explica en un comunicat que l'extensió dels descomptes de manera temporal es realitza “amb la idea de continuar fomentant l'ús del transport públic”. A més, l'edil assenyala que “la voluntat de l'Ajuntament és ajudar a les famílies i usuaris del transport públic en una situació de vulnerabilitat econòmica derivada dels conflictes bèl·lics existents i els alts preus de l'energia i la inflació”, al mateix temps que exposa que es busca recuperar "l'equilibri” en un servici dimensionat per a un determinat nombre d'usuaris sense “arribar a nivells de saturació”.

Per part seua, les tarifes generals en l'àmbit del TRAM seran així: Bono 10 viatges per a una zona (4€), dos zones (6€) i tres zones (10€); Bono Joven 10 viatges per a una zona (3,40€), dos zones (5,10€) i tres zones (8,50€); Bono 30 Viatges per a una zona (11,40€), dos zones (17,10€) i tres zones (28,50€); Gent Major Mensual (4,85€); i Mobilitat Mensual (4,85€).

Gratuïtat jove en el TRAM i els interurbans

Malgrat la coordinació entre l'Ajuntament i la Generalitat en les bonificacions de preus, a partir de l'1 de juliol hi haurà discrepàncies i un greuge comparatiu per a una part dels joves de la ciutat d'Alacant. Aquells barris que queden fora del radar del TRAM d’Alacant o els autobusos interurbans que discorren per la capital alacantina no podran utilitzar el conjunt del sistema TAM de manera gratuïta, per la qual cosa hauran d'acollir-se únicament a la taula de tarifes indicada més amunt que a partir d'ara passa a ser universal.

Esta situació es produïx després que Carlos Mazón confirmara esta setmana que tant el servici de tramvies com les línies que connecten Alacant amb les principals localitats de l'àrea metropolitana com El Campello (Línia 21), Sant Joan d'Alacant i Mutxamel (Línia 23) i Sant Vicent del Raspeig (Línia 24) prolonguen esta excepció de pagament fins a finals d'este any 2024.

Arxivat a:

Destacats