Plans clau d'este diumenge 23 de juny en Fogueres: dansà i desfilada folklòrica

Recta final de les festes amb una agenda en la qual les arrels culturals i les tradicions seran les grans protagonistes amb dos dels actes més especials de les Fogueres

Guardar

Dansà d'Alacant
Dansà d'Alacant

Les Fogueres s'endinsen en les seues dos últimes jornades i, igual que les mascletàs, ho fa amb una traca final a mode d'agenda festera repleta d'actes. Les despertàs i cercaviles matutines celebren l'inici d'un diumenge 23 que culminarà amb la Nit de Sant Joan després d'un dia en què la dansa i la cultura de diferents racons d'Espanya i del món es donaran cita en la capital alacantina.

Una vegada acabada l'emotiva Ofrena de Flores que va omplir de tradició el centre d'Alacant, a les 12 hores les Bellees del Foc i les seues Dames entregaran els premis enfront del tapís floral de la Cocatedral de Sant Nicolau. A més, a partir de les 13 hores torna el colorit, la música i l'alegria de Colla de Nanos i Gegants entre la Plaça de l'Ajuntament i Estels com a avantsala de la mascletà.

El cinqué tret pirotècnic del concurs oficial farà retrunyir el cel alacantí a les 14 hores. L'espectacle melòdic a través del baluern dels petards que estarrufa la pell de qui s'acosta a l'emblemàtica Plaça dels Estels serà a càrrec este diumenge 23 de la pirotècnia Focs Artificials del Mediterrani, del poble valencià de Vilamarxant. Una proposta de mascletà que, sens dubte, no deixara indiferent a ningú.

La dansa i el ball tradicional s'apoderarà de la Plaça de l'Ajuntament a partir de les 18 hores. Els monuments oficials de Pedro Espadero i Sergio Gómez seran testimonis de luxe —i al mateix temps escenari— de la Dansà d’Alacant. Desenes de ballarins dels grups Cresol i Postiguet vestits amb vestits d'una altra època mantindran el vincle amb el passat a través d'una coreografia en la qual s'entrellacen els braços a l'aire fent ressonar les castanyoles amb el moviment dels peus traçant figures en el sòl. Tot això a ritme de la dolçaina i el tabalet.

Sens dubte, este ball emblemàtic es convertix en un dels actes més atractius per a alacantins, alacantines i visitants, que abarroten cada any l'entorn de l'Ajuntament per a gaudir d'este art que recorda les arrels culturals de la ciutat. Així mateix, la tradició es manté des de les 19 hores amb l'inici de la desfilada folklòrica internacional. Un cercaviles espectacular en el qual diferents municipis de la Comunitat Valenciana, Espanya i del món mostraran les seues tradicions culturals i festeres a través del recorregut oficial des d'Estels passant per Alfonso el Savi, Rambla, carrer Altamira i la Plaça de l'Ajuntament.

Fins a 10.000 cadires es disposaran al llarg de tot el recorregut per a gaudir d'una desfilada plagada de colorit, música, vestits típics i danses tradicionals. Les bandes de música acompanyaran les més de 100 propostes escèniques que inclouen carrosses i ballarins. Una oportunitat única per a conéixer una xicoteta porció dels principals elements culturals que conformen les societats d'altres racons del món abans que la festa arribe de nou als racós i barraques en l'última gran nit prèvia a la cremà.

Destacats