Plans imprescindibles d'este dilluns 24 de juny en Fogueres: Nit de la Cremà

Les festes s'acomiaden amb un últim dia en què es rendix tribut a Sant Joan i el foc s'apodera dels monuments en una nit màgica

Guardar

Cremà a Alacant
Cremà a Alacant

La música de les bandes i la pólvora de les traques potser ha sonat encara amb més força en l'habitual despertà de les 8h. El col·lectiu fester arriba a la jornada més especial de les Fogueres, el moment en el qual el foc consumix en cendres els monuments. Una mescla d'alegria pel treball complit i tristesa pel final de festes, però amb un fort component sentimental comú.

Després de les animades cercaviles de les comissions pels diferents barris de la ciutat, l'agenda festera d'este dilluns 24 de juny prosseguix amb la Missa oficial de les Fogueres en honor a Sant Joan, figura a la qual es venera en estes festes. L'eucaristia tindrà lloc a les 12 hores en la Cocatedral de Sant Nicolau. Un espai en el qual, a més, es podrà observar de prop el mosaic floral conformat durant l'Ofrena de Flores de divendres i dissabte.

Per tercera jornada consecutiva, la Colla de Nanos i Gegants posarà el toc disbauxat, animat i divertit que convidarà a totes les persones que se sumen al cercaviles a partir de les 13 hores. Així, la desfilada es durà a terme com és habitual des de la Plaça de l'Ajuntament fins a la Plaça dels Estels, passant a través del carrer Altamira, Rambla i Alfonso el Savi.

En finalitzar este entretingut itinerari, serà el torn de l'última mascletà del concurs oficial en Estels d'este any 2024. A les 14 hores les Bellees del Foc entonaran per última ocasió el tradicional ‘senyor pirotècnic, pot començar la mascletà’. Serà llavors quan la pirotècnia Hermanos Ferrandez faça retrunyir el cel d'Alacant.

L'empresa del municipi murcià de Beniel defén la corona reeixida l'any passat com a millor mascletà, per la qual cosa oferiran un llançament que farà gala del seu poder en la fi de festes. La melodia de trons, xiulades i baluern dels petards farà les delícies del públic en el comiat dels trets pirotècnics de l'escultura més famosa de la capital alacantina.

En esta ocasió la vesprada suposarà l'escenari de la desfilada de comiat de les festes per part de fogueres i barraquers en cada districte, encara que també un xicotet descans per a reposar energia abans que la Palmera il·lumine el cel de la ciutat a la mitjanit i la potent traca corprén la metxa de la Cremà en la Plaça de l'Ajuntament. El foc en els monuments oficials 'Llegendes alacantines' i 'Llum d´Alacant' marcarà l'inici d'una llarga nit en la qual el conjunt de les 89 Fogueres veuran com les seues figures satíriques i plagades d'un important component de crítica social es consumiran al so de ‘A la llum dels Fogueres’.

La Nit de la Cremà aglutina tots els elements que formen part de l'essència d'estes festes. Els centenars de monuments adults s'aniran cremant de manera escalonada mentres la característica banyà acompanyarà al foc amb els bombers banyant als milers d'alacantins, alacantines i visitants que s'amuntegaran al costat de la Fogueres per a gaudir d'una nit màgica.

Destacats