Plans que no et pots perdre este dissabte 22 de juny en Fogueres: cercaviles i Ofrena

El primer dia d'este extens cap de setmana de festes arriba amb una carregada agenda festera en la qual les desfilades en el centre de la ciutat seran grans protagonistes

Guardar

Figura de la Colla de Nanos i Gegants
Figura de la Colla de Nanos i Gegants

El creixement gradual de les festes des del dijous arriba a la seua màxima esplendor este cap de setmana. Alacant s'endinsa en tres jornades definitives de les Fogueres en les quals s'espera que la ciutat respire un ambient inigualable amb els carrers de la ciutat abarrotats d'alacantins, alacantines i visitants. El millor termòmetre d'esta explosió de gent sempre és la mascletà. Una recta final de les Fogueres que es viurà amb més alegria si cap a Florida-Portazgo després de guanyar el primer premi de les Especials.

Esta comissió recollirà per cinquena ocasió el guardó com a millor Foguera en la desfilada de lliurament de premis que es durà a terme este dissabte 22 a partir de les 11 hores. Un acte que arribarà després de la segona despertà amb música i pólvora en els barris de la ciutat des de les 8 hores. Així, les diferents Fogueres i Barraques desfilaran des de la Plaça de l'Ajuntament fins a la tribuna oficial de la Rambla de Méndez Núñez per a rebre les tradicionals banderoles amb els guardons de les diferents categories que conformen el certamen de monuments, però també d'altres esdeveniments com l'Entrada de Bandes, el libret de Fogueres o la Desfilada del Ninot.

L'agenda popular continua este dissabte 22 amb un dels actes més divertits d'estes festes a càrrec de la colla de Nanos i Gegants. Estes alegres figures desfilaran des de les 13 hores en un sempre entretingut cercaviles pel centre d'Alacant convidant a unir-se a tot aquell que vulga acompanyar-los. La desfilada discorre pel recorregut oficial però de forma invertida, per la qual cosa arranca des de la plaça de l'Ajuntament i recorre els carrers Altamira, Rambla, Alfonso el Savi i Plaça dels Estels.

Precisament, esta emblemàtica escultura serà testimoni, de nou, del quart llançament pirotècnic del concurs oficial de mascletàs. A partir de les 14 hores la Pirotècnica Tamarit farà vibrar el cel d'Alacant amb la melodia inconfusible que conforma el baluern dels petards. L'empresa d'Alfarrasí torna a la ciutat després d'iniciar els trets en Estels dimarts passat amb una mascletà fora de concurs que va emocionar a tots els assistents amb un final eixordador.

El colorit de les faldes del vestit de núvia alacantina tornarà a omplir la ciutat d'arranjaments florals, passió i tradició amb la segona i definitiva jornada de l'Ofrena de Flores. L'emotiva desfilada, el més antic d'Espanya d'estes característiques, comença a les 18:30 hores camí del mosaic floral que desvetlarà el disseny d'este any 2024 quan la Bellea del Foc i les seues Dames de Honor tanquen l'acte ben entrada la nit. El recorregut entre Estels i la Plaça de l'Ajuntament farà una parada obligatòria en la concatedral de Sant Nicolau per a lliurar els bonics rams de flors a la Verge del Remei, patrona de la ciutat.

El sopar, i posterior festa, en els racós i les barrancas de cada barri culminarà l'agenda festera d'este dissabte 22 de juny en les Fogueres 2024 amb una atmosfera repleta de música i bon ambient.

Destacats