Les rutes amb autobús per a anar a les platges d'Alacant

La ciutat activa el 'modo platja' en 10 línies d'autobús i reforça les connexions entre els arenals i el centre urbà este estiu

Guardar

Línia 27 de l'autobús urbà d'Alacant
Línia 27 de l'autobús urbà d'Alacant

L'estiu a Alacant es caracteritza per la seua llum especial i per les seues platges. Els alacantins i alacantines gaudixen del mar en els diferents arenals i cales que se succeixen en el terme municipal de la capital de la Costa Blanca. I és que, amb l'arribada de la temporada estiuenca, el bany es torna un element quasi imprescindible per a poder suportar les altes temperatures. També suposa un gran atractiu per a turistes, no solament per un clima que acompanya sinó per les aigües mediterrànies afables i temperades.

El trànsit de persones des dels barris i els municipis de l'àrea metropolitana cap a les zones costaneres de la ciutat es convertix en una imatge recurrent, per la qual cosa el transport públic juga un paper essencial a l'hora de canalitzar estos fluxos de desplaçament. Així, l'autobús urbà i interurbà ha activat el 'modo platja' en les diferents línies que unixen diversos punts d'Alacant amb el litoral.

Per a això, ha identificat estos autobusos amb un distintiu especial 'Beach Bus' en els rètols frontals que els faça recognoscibles per a usuaris i turistes, al mateix temps que ha activat una campanya informativa en les pantalles que porten incorporades els vehicles. Així mateix, l'Ajuntament ha explicat en un comunicat que alguna de les línies urbanes dobleguen els servicis amb l'entrada en vigor dels horaris d'estiu com és el cas d'Urbanova per a reforçar les connexions amb el centre tradicional durant els mesos de juliol, agost i setembre.

La ciutat d'Alacant té des d'este 2024 un total de sis platges urbanes després de la recent incorporació de l'arenal de Sant Gabriel-Benalúa. Al seu torn, la capital alacantina gaudix de múltiples cales rocoses que oferixen una vista meravellosa, així com una experiència més tranquil·la en entorns verges i naturals. Però, com es pot arribar a estos punts amb autobús? A continuació et proposem les millors rutes amb el servei especial reforçat impulsat per l'Ajuntament i l'empresa concessionària Vectalia Mia.

Així es pot arribar a les platges amb autobús

L'arenal de la platja de Sant Joan és el més extens de la ciutat, amb sis quilòmetres de longitud que s'unixen als quals conformen la platja de Mutxavista en el terme municipal del Campello. Així, les línies 21, 22, 31 i 38 permeten arribar al mar des de diferents punts com el centre d'Alacant, Mutxamel, Sant Joan i Sant Vicent. A més, la línia 21, que té la seua capçalera en l'Avinguda Óscar Esplá, es perllonga durant tot el litoral de l'esmentada platja del Campello. En estos arenals es pot gaudir de nombroses activitats esportives, un mercat d'artesania, restaurants i gelateries.

Zona esportiva Platja de Sant Joan
Zona esportiva Platja de Sant Joan

Per part seua, el Cap de l'Horta oferix una experiència alternativa allunyada de l'arena i els quiosquets. Les seues cales rocoses com Cantalar, La Calita o Palmera, són ideals per a prendre el sol, passejar i bussejar en un entorn natural. En este sentit, per a acostar-se fins allí, les millors opcions són les línies 22 i 28, amb capçaleres en Óscar Esplá i l'Hospital de Sant Joan.

Molt prop del Cap es troben les platges de l'Almadrava i l'Albufereta, dos xicotetes platges connectades entre si, ideals per a qui busque racons d'arena tranquils i sense onatge. A més, gràcies a la seua orientació amb vista a la Serra Grossa, la pedrera, el Castell de Santa Bàrbara i el centre de la ciutat, els capvespres es convertixen en postals que no et pots perdre. En este cas, la millor manera de desplaçar-se amb autobús són les línies 9, 21, 22 i 28.

Platja de l'Almadrava
Platja de l'AlmadravaEl nostre viatge pel litoral alacantí ens endinsa de ple en el centre de la ciutat, amb el seu arenal principal adjacent al centre històric i situat en la falda del Mont Benacantil: El Postiguet. Este emblemàtic lloc oferix al visitant nombroses possibilitats gràcies a la seua proximitat a molts dels grans punts d'interés turístic. Les línies 2, 5, 12, 21 i 22 permeten anar fins als peus d'esta platja amb parada en els voltants de la Porta de la Mar des de diferents punts tant d'Alacant com del Campello.

Finalment, la línia 27 és l'encarregada d'aproximar a alacantins i alacantines a les platges situades al sud de la ciutat. És en esta zona on es troben Sant Gabriel i Urbanova. La primera, de caràcter urbà, se situa al costat de la desembocadura del barranc de les Ovelles i el port pesquer. I la segona, residencial, compta amb més d'1,5 km de longitud, és apta per a una xicoteta caminada pel seu passeig, menjar o prendre alguna cosa. És un destí molt interessant per a les persones amb mascotes, ja que podran portar-les a la zona d'Aguamarga, una platja adaptada per a gossos al nord d'Urbanova.

Destacats