El millor ambient de Fogueres gratis en el Mercadito de Fogueres

L'accés a este recinte es prolongarà fins al dilluns 24 de juny i presenta este 2024 diferents novetats gastronòmiques per a tots els públics

Guardar

MercaditodelesFogueres-Tardeo-112_NoticiaAmpliada
MercaditodelesFogueres-Tardeo-112_NoticiaAmpliada

Les Fogueres de Sant Joan a Alacant ja són ací. El passat dimarts 18 de juny van arribar els espectacles pirotècnics a la Plaça dels Estels i amb ells ho va fer també el Mercadito de Fogueres, que s'estendrà fins al dilluns 24 per a gaudir de les festes majors de la capital alacantina. Este recinte situat en Federico Soto es convertix any rere any en un punt de trobada multitudinària durant estes dates tan assenyalades.

Així, el mercadito es transforma en un espai popular amb accés lliure al qual tothom està convidat a prendre una beguda i provar els millors sabors tradicionals i la gastronomia del restaurant Maestral mentres es viu un gran ambient foguerer. Sens dubte, un pla gratuït imprescindible que obri cada dia a les 12 hores i que este 2024 complix el seu desé aniversari amb una renovada oferta culinària i acompanyat de la millor música per a animar la festa.

El Mercadito roman obert fins ben entrada la matinada acollint a tothom que vulga celebrar les Fogueres de Sant Joan en una mostra del millor ambient i molt prop dels punts clau de la ciutat com a Estels, des d'on poder viure i experimentar el concurs oficial de mascletà cada jornada a les 14 hores. El recinte compta amb una superfície de més de 1.500 metres quadrats en el qual s'incorporen barres i llocs de menjar, begudes i copes.

Preus populars

El tradicional Mercadito de Fogueres d'Alacant oferix diferents aperitius entre els quals es podrà degustar hummus de tòfona, truita camperola amb ceba caramel·litzada o ensalada russa. Però també s'oferiran plats tradicionals que mai poden faltar, com a calamars a l'andalusa, cazón en adob, aladrocs fregits i una àmplia oferta d'entrepans i molletes. Per descomptat, no podran faltar els plats d'arrossos, que completen un catàleg gastronòmic a preus populars i assequibles.

Al seu torn, estaran disponibles diverses opcions de menjar més ràpid en la zona ‘fast’, que enguany estrena alternatives veganes. D'esta manera, s'oferiran diferents hamburgueses, com l''Especial de tòfona' o la 'Vegana de pollastre tomaca i maionesa vegana', així com gossets calents. A més, el mercadito també oferix una àmplia varietat de begudes, com a refrescos, cervesa, negre d'estiu, granissats i copes; i per als amants del dolç, brownie de xocolate i nata o un gofre de nata i xocolate, gelat amb xocolate i dònuts.

Com adquirir estos productes? L'organització ha habilitat com en cada edició diferents cartes en les quals comprar tiquets d'un euro que després cada persona podrà combinar en funció del que demane. Però més enllà del menjar, la música també serà un dels grans atractius d'este recinte popular amb la presència dels DJ’s Cristian Set Roc, Carlos Bside, Percussionista Baldovi, Drums, Isaac Corrales, PSK Ramos, José Morros o Jorge Bordonado.

Accessibilitat i vigilància

El Mercadito de Fogueres ho gestiona el grup Vectalia i en un comunicat va anunciar en la seua presentació que “manté un any més el seu compromís amb l'accessibilitat”. En este sentit, en esta nova edició d'este espai d'oci s'ha tingut en compte este factor amb un recinte sense barreres arquitectòniques, així com banys adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. A més, més de 170 professionals atendran la restauració, la vigilància, la neteja i al públic per a aconseguir un any més que “el Mercadito siga l'escenari dels millors moments de les festes”.

Destacats