Tornen els concerts gratuïts del Baluard al Castell de Santa Bàrbara

La segona edició d'este cicle musical en la fortalesa torna amb huit actuacions dobles en un entorn històric inigualable

Guardar

Conciertos del Baluarte en Alicante
Conciertos del Baluarte en Alicante

El Castell de Santa Bàrbara és un dels emblemes més reconeguts d'Alacant i, de nou, es convertirà en l'escenari dels 'Concerts del Baluard'. La iniciativa complix este 2024 la seua segona edició després de l'èxit durant la seua estrena la passada tardor. Així, l'esdeveniment oferirà fins a huit espectacles musicals gratuïts que no solament atrauran als amants de la música, sinó també a aquells que busquen gaudir d'una demà màgica en un entorn històric amb vista impressionants de la ciutat i la costa mediterrània.

Sens dubte, el cim del Benacantil proporciona un encant i ambient únic per a este cicle de concerts que tindran lloc tots els dissabtes durant els mesos d'octubre i novembre. En concret, el Baluard de la Reina, un dels bastions de la fortalesa, es transformarà en un auditori a l'aire lliure on l'acústica natural i l'entorn històric creen una atmosfera perfecta per a gaudir de la millor música en directe.

Estos concerts d'entrada lliure se sumaran, per tant, als inclosos en la programació d'estiu del castell entre l'11 i el 18 d'agost amb vetlades úniques sota el capvespre alacantí. Un programa que també presenta com a novetat este 2024 un cicle de monòlegs per a acostar el riure fins a la fortalesa des del Pati d'Armes, un mercat amb temàtica pirata, així com tallers i jocs per als més xicotets.

Cartell dels Concerts del Baluard 2024

Els Concerts del Baluard, que l'any passat van reunir a més d'un miler de persones, destaquen per la seua variada programació que abasta diferents gèneres musicals com el rock, el jazz, el flamenc i la música contemporània. Enguany, el cartell inclou artistes nacionals de renom com Venturi, Oddliquour, Alcalá Nord, L'Habitació Roja o Biznag que prometen delectar al públic amb les seues actuacions. I, per descomptat, ho faran acompanyats en l'escenari per grups i bandes emergents de l'escena musical de la província d'Alacant.

Esta és la programació completa de concerts que es duran a terme tots els dissabtes d'octubre i novembre al matí:

  • 5 d'octubre - VENTURI + TG&SOA
  • 12 d'octubre - ODDLIQUOUR + IRENE CÓRCOLES
  • 19 d'octubre - ALCALÁ NORD + LA FLAMA
  • 26 d'octubre - NUNATAK + JORGE ATIENZA
  • 2 de novembre - L'HABITACIÓ ROJA + VILLANUEVA
  • 9 de novembre - PIPIOLAS + ELSA GRANDE
  • 23 de novembre - TIBURONA + LA 126
  • 30 de novembre - BIZNAGA + ALABAYO

Des de Produccions Baltimore, l'organitzador d'este esdeveniment al costat de l'Ajuntament, indiquen que els ‘Concerts del Baluard’ es convertixen en una “font d'atracció turística per a tota la zona”. En este sentit, l'empresa musical considera que a més del que oferix el mateix Castillo, este cicle anirà acompanyat de gaudir de la gastronomia local de la mà d'un food truck, així com d'un servici d'hostaleria.

Al seu torn, amb l'objectiu de dinamitzar la ciutat i potenciar l'oferta cultural, des de Produccions Baltimore combinen els concerts amb Les Rutes del Baluard, unes recomanacions d'espais gastronòmics, comerços locals i espais culturals com a complement per als concerts matinals al Castell.

Arxivat a:

Destacats