Estos són els barris més cars per a llogar a la ciutat d'Alacant

La capital alacantina se situa en màxims històrics de preus en el mercat del lloguer, segons els últims informes publicats pels portals immobiliaris

Guardar

alicante ciudad
alicante ciudad
Aquella complexa situació que durant anys tan sols va afectar de manera incipient a grans ciutats com Madrid o Barcelona, s'ha estés de manera definitiva també a urbs amb una grandària mitjana com Alacant. Ja és una realitat: llogar un habitatge en la capital alacantina s'està convertint en una autèntica quimera. Els preus creixen de manera exponencial i fins i tot zones que sempre han sigut més assequibles comencen a ser inassolibles en alguns casos per a moltes butxaques i economies particulars.I la dinàmica no és falaguera si es fa una predicció futura tenint en compte la progressió de preus mitjans per metre quadrat. De fet, en els últims tres anys cada mes ha sigut un degoteig constant de màxims històrics. Segons les últimes dades llançades en l'informe de preus de l'habitatge d'Idealista, al març d'este 2024 llogar una casa a Alacant és un 15,4% més car que en el mateix període de 2023. Si fa un any l'import per metre quadrat se situava en 9,4€, ara la xifra arriba fins als 10,9€.Eixa mateixa tendència es reflectix en l'informe trimestral presentat pel portal immobiliari Pisos.com. En este cas, la província d'Alacant experimenta una variació mensual en els tres primers mesos del 2024 per damunt del 2,9%. La veritat és que les dades no han de prendre's com un dogma absolut, perquè cada plataforma realitza els seus informes sobre la base dels resultats de les transaccions en els quals han exercit d'intermediàries, però permeten obtindre una radiografia fidedigna de l'estat del lloguer en una ciutat com Alacant.

La diferència de preu entre barris s'estreny

Així, una de les primeres conclusions que permeten extraure els informes és que la distància de preus entre els barris més cars i els històricament més assequibles s'estreny. Des d'Idealista apunten que àrees com a Verge del Remei i Joan XXIII han augmentat en més d'un 28% el preu mitjà per metre quadrat. De fet, esta xifra alarmant en una de les zones amb menys poder adquisitiu de la ciutat ha provocat que fins i tot estos barris (8,6 €/m²) hagen superat a Los Angeles-Tómbola-Sant Nicolau (8,5 €/m²), a pesar que estos també han pujat en més d'un 12% respecte a 2023.Així i tot, els barris més cars per a llogar a la ciutat d'Alacant continuen sent la Platja de Sant Joan i el Cap (12,5 €/m²), el centre (11,2 €/m²), l'àrea del Plà del Bon Repòs, La Goleta i Sant Antoni (11 €/m²) i la zona de Sant Blai, especialment entre les urbanitzacions del PAU 1 i PAU 2 (10,8 €/m²). No obstant això, zones que fins al moment eren més assequibles estan aconseguint xifres en les quals fa tan sols un any se situaven els barris més exclusius d'Alacant. En concret, eixe increment del preu del lloguer es manifesta en Parque Avenidas i Vistahermosa (10,2 €/m²), amb una pujada del 23,1%, o Campoamor, Carolines i Altozano (10 €/m²), en un 20% en relació amb l'any anterior.

Pertorbacions amb l'índex de preus estatal

El Govern d'Espanya va presentar durant les primeres setmanes del mes de març el nou índex de preus del lloguer, amb uns resultats que disten molt de la realitat que es viu en el mercat del lloguer de l'habitatge en la capital alacantina. Encara que establix límits per a les rendes mensuals en diverses àrees d'Alacant, la seua aplicació depén del fet que la Generalitat ho sol·licite com a mesura per a pal·liar les zones tensionades. El mapa elaborat mostra barris amb preus elevats, però estos diferixen considerablement dels del mercat, sent fins a un 60% més alts en zones costaneres i el centre d'Alacant.Este portal permet avaluar habitatges introduint dades com la ubicació i l'estat de l'immoble, oferint un informe sobre el preu orientatiu. En este sentit, segons l'índex governamental, les rendes en el centre d'Alacant haurien d'oscil·lar entre els 459 i els 860 euros, però la realitat mostra una fotografia completament diferent amb preus molt més alts en portals com a Idealista o Pisos.com que en algunes ocasions fins i tot superen el 55% de l'índex estatal.D'altra banda, a la Platja de Sant Joan, una zona que podria catalogar-se com tensionada especialment al Cap de l'Horta i el PAU 5, les rendes superen el 50% dels límits fixats pel Govern. Per exemple, un habitatge de 150 metres quadrats podria oscil·lar entre 1.196 i 1.742 euros mensuals, mentres que els preus reals sobrepassen en alguns casos els 2.000 euros. La diferència és encara més cristal·lina si es prenen com a referència els preus mitjans per metre quadrat del Govern i els del mercat, arribant fins als tres euros de discrepància i, per tant, superior al 54% en termes globals.

Arxivat a:

Destacats