Estes són les noves destinacions de l'aeroport d'Alacant a l'estiu

La terminal alacantina estrenarà prop d'una desena de noves connexions durant els pròxims mesos que se sumen a les incorporades a l'abril i maig

Guardar

Un avió enlairant en l'aeroport d'Alacant
Un avió enlairant en l'aeroport d'Alacant

L'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández acumula un gran volum de passatgers al llarg de l'any i es troba amb la vista posada a superar el rècord de passatgers aconseguit durant el passat 2023. De fet, a l'abril ja va tancar un mes històric amb un total de 1,6 milions d'usuaris i l'objectiu és que en acabar este 2024 se sobrepassen els 15,74 milions de persones que van fer ús de la terminal alacantina al llarg de l'any 2023, que ja va suposar un increment del 19,2 % pel que fa al 2022.

La infraestructura es troba a voltes entre un sector econòmic, turístic i polític alacantí que demanda la construcció de la segona pista pel creixement exponencial de l'aeroport i un Govern d'Espanya que ja ha anunciat el compromís d'ampliar la terminal però manté la seua idea per una sola pista d'aterratge i enlairament. Més enllà d'estos desacords, la veritat és que el múscul de l'aeroport d'Alacant no deixa de créixer i es troba immers en una temporada d'estiu que es preveu de rècord.

En este sentit, després de l'èxit a l'inici de la campanya durant el mes d'abril, la terminal alacantina encara el tram de major afluència coincidint amb els mesos de juliol, agost i setembre. Les vacances d'estiu són el moment en el que els desplaçaments per aire augmenten de manera considerable. Després de la incorporació d'algunes noves destinacions durant els últims mesos, repassem les noves connexions que tenen previst estrenar diverses aerolínies abans que finalitze la temporada d'estiu a l'octubre.

Noves destinacions durant este estiu

El nombre de passatgers no és l'únic creixement que experimenta l'aeroport d'Alacant, doncs des del mes de març diferents companyies han inclòs noves rutes i destinacions. Així, al llarg d'este estiu les persones poden gaudir de les connexions amb Birmingham, Southampton, Newcastle, Praga, Nantes, Zuric, Lió, Niça, Lille i Belfast (EasyJet), Liverpool (Jet2.com), Aarhus, Vaxjö, Billund i Munic (Norwegian), así com Barcelona, Norwich, Sofia, Zagreb, Rzeszów, Cardiff i Münster (Ryanair).

Per la seua banda, des del passat 1 d'abril l'aerolínia Wizz Air uneix Alacant amb l'aeroport de Roma Fiumicino. Precisament, la companyia hongaresa té previst incorporar en els pròxims mesos dues noves rutes a les ciutats de Gdansk i Katowice. Al seu torn, Vueling connectarà la Península amb el nord d'Àfrica a través de dues noves destinacions en les localitat algerianes d'Orà i Alger.

Per la seua banda, Ryanair operarà en els mesos de major nombre de passatgers diferents vols a Budapest, capital d'Hongria, i Lisboa, capital de Portugal, encara que no ha concretat una data. Finalment, EasyJet incorporarà a la seua oferta l'aeroport de Londres Southend i la companyia Air Baltic permetrà viatjar a Riga, capital de Letònia, des de l'aeroport d'Alacant. No ho dubtes i deixa't inspirar per les noves destinacions per a descobrir ciutats i llocs fora del comú en el teu pròxim viatge.

Arxivat a:

Destacats