Els millors llocs a Alacant per a veure els Focs del Cocó

Descobrix algun dels racons des dels quals millor s'observen estos espectacles pirotècnics que omplin de llum i color les nits de la capital alacantina després de les Fogueres

Guardar

Castell de Focs Artificials des del Cocó
Castell de Focs Artificials des del Cocó

El final de les Fogueres és sempre un motiu de tristesa i alegria per iniciar la nova etapa cap a la pròxima edició. Eixa confluència d'emocions es reflectix a la perfecció en la Nit de la Cremà mentres els monuments fogueriles es consumixen a poc a poc en cendres fent desaparéixer les estructures, escenes i elements satírics i crítics. No obstant això, el desenllaç de les festes d'Alacant i l'entrada de l'estiu és més amable amb el concurs de Focs Artificials que es llancen cada any des de la platja del Cocó.

Estos espectacles pirotècnics són tota una tradició a la ciutat d'Alacant. Milers de persones s'amunteguen en diferents llocs per a gaudir d'un esdeveniment únic al costat de la costa de la Mar Mediterrània. Entre este dimarts 25 i dissabte que ve 29 de juny la llum i el color dels atractius dissenys dels Castells de Focs il·luminaran el cel nocturn de la capital alacantina a partir de les 00.00 hores. L'explosió dels coets crearà figures, formes i efectes complexos que deixen sempre postals inesborrables amb el Postiguet i el Castell de Santa Bàrbara com a testimonis ineludibles d'un dels esdeveniments més multitudinaris.

Precisament, la platja situada en plena ciutat és un dels millors llocs des dels quals contemplar el tret dels castells de focs. L'arena passa a ser el mantell sobre el qual es posen milers d'alacantins, alacantines i visitants per a gaudir d'eixe espectacle. El Postiguet es troba enfront del lloc sobre el qual es llancen els diferents coets, per la qual cosa gaudix d'una vista meravellosa que et fa sentir la seua proximitat. Però malgrat la seua extensió, és recomanable acudir amb temps per a aconseguir un xicotet buit.

Racons amb encant per a veure els Focs

Així i tot, no es tracta de l'únic racó de la ciutat en el qual poder gaudir dels Focs. De fet, Alacant compta amb diversos punts estratègics que permeten contemplar esta exhibició lumínica i auditiva. El Passeig elevat del Mirador de la Molla de Llevant oferix una instantània preciosa de tot el litoral. A més, este racó es troba sobre la mar, per la qual cosa la vista panoràmica sense cap obstacle i la foscor genera una major intensitat de colorit i permet observar amb deteniment els trets aquàtics.

En ple cor d'Alacant, a les faldes del Mont Benacantil se situa el Mirador de la Verge del Socors. Sens dubte, un lloc idoni per a veure els castells de focs amb la ciutat com a escenari de luxe. Per part seua, un altre dels punts que reunix multitud de persones és el pàrquing del Centre Comercial Plaza Mar 2. Este espai es troba elevat i just enfront de la platja del Cocó, per la qual cosa permet gaudir d'una gran vista.

I des d'eixe punt es pot accedir a través de les diferents senderes naturals al cim de la Serra Grossa, un racó no apte per a qualsevol persona per la dificultat del seu accés però amb totes les condicions per a gaudir d'una perspectiva inigualable. En el vessant d'esta muntanya també és possible contemplar els castells de focs des del mirador del Príncep en La Cantera, al costat de la recentment estrenada Via Verda per l'antic trajecte del trenet i el TRAM.

Finalment, la zona del Cap de l'Horta és un altre dels racons plens d'encant. Encara que es tracta d'un lloc una mica més apartat, gaudir dels Focs des d'algun dels punts que oferix este espai natural no deixa indiferent a ningú. Així, els castells es poden contemplar amb una panoràmica preciosa de la ciutat il·luminada des de la platja de l'Almadrava i el conjunt de cales d'este entorn com La Calita, Cantalar, la Palmera o la mateixa zona del far del Cap.

Mapa amb els millors llocs per a veure els Focs del Cocó

En este mapa et vam mostrar les millors ubicacions per a gaudir dels Focs Artificials del Cocó des de diferents punts de la ciutat d'Alacant amb una vista privilegiada de tot el litoral alacantí:

Arxivat a:

Destacats